[PS5] Stellar Blade 劍星(2) 4月26日發售

1001 回覆
17 Like 7 Dislike
你話: 如果我有部pc
一般人定義 pc = personal computer,
你搬晒龍門話要打到機嘅先係pc,
真係唔夠你講
邊度係呢
我先唔夠你講
想問下呢類game係咪都會咁
玩左劍星DEMO同以前試過玩Bloodborne都有同一個問題
就係我撳制果下畫面隻人唔即時跟到我既操作
好似好delay咁

但打街霸或者其他GAME係正常,硬件應該無問題
ps5 setting hdmi度熄左hdcp佢有改善。
官方話電視轉做遊戲模式會有改善。
應該唔會係電視問題啦,不嬲一開PS電視就識自己入GAME MODE
玩開街霸同音GAME都無事

岩岩再google下
有人test過隻game直頭有230ms delay
https://nexushub.co.za/nexus/stellar-blade-dev-urges-players-to-enable-game-mode-on-tvs-to-counter-input-lag.html
我覺得佢直頭係特登
要人地就住佢個delay 重新學擋同閃既時機
以免同其他魂系一樣手感
官方都承認係問題點係特登
呢啲問題QA 點會試唔出
仲要佢只係得一種硬件環境
都唔排除只係DEMO 問題,正式出會改善
但點睇都係班dev 覺得呢個delay 好得先會咁做
懷疑特登
因為佢有技能係強化防禦同回避個判定

升完會貼近返正常手感
咁你講乜都得我玩pc免費玩4k120fps添
因為前提我有部4090
點同 正常咁計應該會係削弱機體性能 但延遲係對玩家效果黎
唔怪得之我覺得有啲難,以為自己手殘
唔講咩4k 120fps啦
咁現實啲人個case係咁嘛

有啲人如果手上部ps4玩到隻game都唔會咁迫切買ps5
唔通再用已經係手既ps4個價格同未買既ps5比黎考慮值唔值咩
條女矇豬眼😑
我屌啊我都以為係自己手殘 跟住轉咗玩故事模式 原來唔係我問題
咁𨶙賤學埋Elden ring d衰野
好cute
仲未諗好一周目用咩配音
我啱啱開Demo都係咁,好彩I am not alone
琴晚試過好似無分別...
想玩格劍都係臨中先擋就失敗,
要喺隻怪一舉手準備斬落黎但未斬之前就要擋先會成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞