無限自責,我好似親手送左隻貓去死

377 回覆
4042 Like 52 Dislike
幼貓快啲正唔正常
貓貓一定好開心曾經有你呢個奴才, 佢唔會想你過份自責, 佢知你盡了力
幼貓既呼吸我當初冇特別留意,唔清楚。

https://crazypetter.com.tw/cat-breath/#:~:text=%E6%AD%A3%E5%B8%B8%E8%B2%93%E5%92%AA%E5%9C%A8%E7%9D%A1%E8%A6%BA%E4%BC%91%E6%81%AF,%E8%90%BD%E5%9C%A830%E4%BB%A5%E5%85%A7%2Fmin%E3%80%82
根據呢個網講:正常貓咪在睡覺休息時的呼吸頻率大約落在40以內/min,而幼貓階段的貓咪又會比成貓再快一些,這都是正常現象。
師兄,家貓就唔係貓?你係特別高級嘅人?去到醫院,醫生話你呢啲平民就是撚但啦,預左有人負評,咁你會點?將心比己啦
唔該
保重
自卑到
細個屋企冇人理你死活呢?
RIP
你有無喊呀?我幫你丫
話時話
我近期發現牛初乳對即時提高佢學免疫力好有用
下次有咩頭暈身㷫,突發環境轉變,可以即刻餵
RIP
rip
貓貓rip
唔知你咩珍禽,我以前養倉鼠係睇楓樹,個女獸醫係好細心嗰種

反正一定唔好睇大圍嗰間庸醫,除非真係半夜有急病
另外屋企兩隻老貓睇開大圍仁心嘅唐軍林獸醫,都係比較仔細嗰種嚟
樓主,你控制唔到呢件事,去到邊間診所都一樣,唔好太自責。

之前幾次朋友嘅貓fip,自己喺淘寶搵真藥,主要係識嗰邊獸醫所以揀到好嘅來源。
自己買藥係幾千蚊就齊84針,最驚反而係好多主人一開頭打針唔熟手,藥滲出嚟那爛皮膚,隻貓又痛。。
似鎮靜出事
RIP
主人要振作,貓貓希望你過得開心架
(雖然我都知肯定有一排傷感)
Take care 心臟病無專業知識你就咁睇唔出
唔好自責 你盡咗力想幫佢佢會知道的
有時生命就係咁脆弱 在世既時候盡力對佢好就好了
非正式統計 9 成香港人死之前都睇過醫生

所以 ?

生死有命 要走嘅點都留唔住
RIP
連佢單純呼吸急促咗都留意到,就知道你係個好主人
你俾咗貓貓好幸福嘅一生喇
咁叫自卑
睇黎你都係畜牲
貓貓可能都知你害死,死得好慘, 勁辛苦咁死。
下世唔撚想比你養
我隻貓都7歲走左 不過係領養唔係執返黎
衰貓又係突然呼吸快左 走前一個月做完body check全部野靚靚仔仔 完全唔知咩事 最後嘔左兩日 即帶佢睇醫生 睇完好左 食曬藥即刻情況差 住左晚院最後中秋走左 走左我地都唔知實際咩事 只判斷可能有癌 勁自責 到依家都諗早啲睇會唔會好轉 又諗咁唔舒服要佢住院好慘
到依家都好掛住佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞