無限自責,我好似親手送左隻貓去死

377 回覆
4042 Like 52 Dislike
街貓流浪貓通常都係得兩三年命,佢有先天病你養左佢7年,對佢黎講係賺晒,唔好太難過
可能隻貓喺死後世界有上帝視角睇返人間呢
不過隻貓應該心諗:原來係你個仆街害死我
之前我隻龍貓又係食左獸醫d藥後過兩日忽然出事
癱左係度起唔到身
屋企人緊急送到獸醫後,好似知我會趕到黎咁等到我黎
等到我摸下佢,佢先離開
因為佢為左佢所謂貪方便檢查就開鎮靜劑害死隻貓
完全係醫療失當,唔可以叫主人協助幫隻貓冷靜返做檢查?

唔係第一次有獸醫亂麻醉殺左隻動物
求下google都有好多case

天下貓貓一樣貓群組| 好想知道有冇主人有類似咁樣嘅case
https://m.facebook.com/groups/catiscat/permalink/6060570544015798/
泰Cool - 我求求大家請廣傳真係唔想再有毛孩受苦
https://www.facebook.com/share/p/Mzce8N5ARGHLyytS/?mibextid=oFDknk
在麻醉後死了
https://www.discuss.com.hk/archiver/%3Ftid-25672865.html&sa=U&ved=2ahUKEwijyemguqaFAxVkiK8BHVn1BF0QFnoECAIQAg&usg=AOvVaw3MyEMeL0qCkCc_MZ_g3ipT
台大獸醫擅用麻醉害死毛孩?飼主向動保處長下跪喊要真相
https://udn.com/news/story/7470/7372994
唔好自責 你盡咗力
有時啲嘢係意料之外
Take care
Attention seeker黎講你都幾低質,係咪日常生活完全冇人理你當你透明呀
Rip
祝福樓主,希望您早日走出陰霾
又block一件低端人口
你咁話我
驚唔驚報應報落你個心到
你已經盡咗力,希望你唔好咁自責
貓貓會多謝你照顧咗佢咁多年,俾佢一個温暖嘅家
唔好自責貓貓知你盡左努力去幫佢,安心上左彩紅橋以後再做你隻貓
講事實啫 唔通隻貓心諗:
多謝主人你喺我細個嗰陣就閹左我
搞到我冇伴冇後代
成世貓既生活空間得一間屋既大小
仲要養到我中年就死左

咪幼稚啦你
做任何手術前,應該問起碼2個醫生意見,特別係獸醫,超多仆街,佢醫死動物係唔洗負責任
隻貓鍾意趴係你心口訓 證明佢都好鍾意同你一齊
佢都會好開心佢生命係遇到你地一家唔係第二個
傷心過後要好好生活
記得十年廿年都要偶爾睇下佢啲相
只要你仲記得佢,佢就長遠陪住你活係你心中,加油
vsh dr derek chow 完全無醫德,極度不負責任,喺佢眼中只為錢,完全無視寵物同主人的感受
唉 咁又何苦
毛孩絕對唔會怪責自己主人
佢哋最愛嘅就係我哋
佢一定唔會想你因為佢而咁自責
放過自己吧….錯嘅唔係你
記住同佢最開心嘅時光,唔係最後嗰兩星期
啲獸醫真係亂鳩咁嚟 但至少你呢個肯承認錯誤
真 個自私撚淨係用人類角度嚟思考
根本從來無為過隻貓著想
自己低b唔識代入貓既角度諗野仲屌人
保重 RIP
RIP 希望佢過身之後開開心心
樓主都要慢慢好翻吖
rip
RIP
rip
RIP
人都係
見過啲人本身好清醒要做手術
麻醉左無耐無啦啦要急救
唔知叫好唔好彩急救完執返條命 但係個腦已經永久受損
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞