無限自責,我好似親手送左隻貓去死

377 回覆
4042 Like 52 Dislike
rip
RIP
好心痛
Rip
rip
白卡黎 周街PO哩張相
貓貓心臟病好常見
好多case係預防唔到
今次帶去獸醫度係快咗死,但好彩的話其實快d見到獸醫就等於快d醫到 就博一個機會
老實 佢咁情況唔帶去9成9都係會死 ..
但遲d死同死得痛苦(因為屋企冇藥物機器專業人士協助減輕痛苦)
所以樓主你係冇做錯到
獸醫果邊我個人覺得亦係標準跟咗程序

呢個世界係冇如果

7歲算係老貓
你已經畀咗一個好完整,幸福美滿嘅貓生佢
佢亦一定感受到

呢d係我長年養貓小小嘅睇法
有話直說希望唔好見怪

希望大家作為主人 平時多d愛錫自己寵物
RIP貓貓
貓貓係天家一定開開心心,佢唔會再辛苦了
希望貓貓係天上面會安好快樂,相信佢都會好高興呢7年可以同你生活,
樓主突然收到呢個消息唔係咁易接受,有時間可以一齊傾下。

邀請你進入我們的『Chat窿』www.chatpoint.org.hk
(星期一至五:下午4時至凌晨1時;星期六、日及公眾假期:晚上8時至凌晨1時)同你傾下計。
廣西玉林狗肉節
樓主解釋得好清楚就更加顯得成件事好無常
祝早日放低 件事冇人想的 冇人需要被責怪
Rip 貓貓
你咁錫佢佢返到貓星都係會咁掛住你地
唔好自責啦,有你做佢主人咁錫佢,佢一定過得好幸福。命既野有時都冇辦法
養多隻貓
至少有一隻貓有人錫
佢地先天有病或突然病死 節哀順變
由細細隻開始養 等佢幸福時間都長D
我曾經都有一隻貓自己好鍾意 佢走果時我都喊爆
由細到大都養開動物
血栓好難救
唔即刻死已經係留多咗時間同你講bye bye
貓貓已經好努力好叻了
希望你可以釋懷
虎紋好靚 Rip
將來會用其他面貌再相遇的 祝福你地
去番貓星同其他貓玩緊
到你走果陣 佢會喵喵聲咁搵你接你
你呢d人真係社會垃圾
咩叫貓貓收到大家既祝福 你代佢講咋
佢喺死後世界度 乜撚都收唔到喎
你都死埋就好
好多時d動物都會扮無事
當有病徵果時已經好end stage
我都經歷過 完全明白呢種痛係人生在世最難受
樓主加油 貓貓有你已經係最幸福
Rip
RIP希望佢走嗰時冇痛苦
樓主都節哀順變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞