[英雄聯盟] LOL 比賽討論區 #11

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
Lz kt ssg 呢3隊入面lz係夏季賽真係好穩 實力唔洗問
我對佢地final有信心

Cloud 9
Kt睇得出個遊戲理解無skt咁好
而且隻係識打架 完全無戰略
中期營運無方針 無方向
Banpick又差
deft果d失誤以世界級選手黎講根本唔應該發生
但好大可能係中期營運有問題
佢地根本唔知道應該要做d咩又想搵野做
Deft就衝上去打人逼戰
C9輸完 TSM已經直入世界賽

咁其他隊真係要認真思考下 , 點解skt 既人腳唔係每條路都係世界最強 , 但佢地加埋一齊就真係最強

不過講就咁講 , 我都係會選擇穿佢地下路 , 我覺得係最大機會嬴 , 我真係覺得唔應該俾deft 玩希維爾 , 點都要玩隻後期可以鬥輸出既英

pawn 其實操作都唔會渣過faker , 如果faker 要出黎carry , pawn 都做番d野 , 未必冇力一戰

但成日就係覺得kt 硬係差少少差少少咁 , 睇到有少少炆

你有冇睇到完場deft輸出幾多?
成隊最廢既pawn比你講到有得同faker鬥操作我真係笑左出黎
deft成場最錯就係中路果下冇睇到xayah打中過自己呢下低級錯誤
其餘時間一定有用過pawn條死廢鳩

成隊最撚廢肯定係Deft 佢次次都最高輸出完場架啦 咁點解個個屌鳩佢垃圾 咪因爲好似你咁講犯埋哂d低能錯誤 傻鳩野 或者腦衝 搞撚到成隊輸 獲獲都係咁 點同你玩

你d kt fan扮哂理性分析真係得啖笑
skt個人技術唔係頂尖都講得出?
佢地後期/團戰無敵既原因有7成係skt有世界最強既2隻carry位.

咩都賴哂落d後勤度
咁今日kt頭2場點贏返黎架?
唔係kt bp咁正會咁輕鬆贏? gp lb 雷西都睇得出成隊kt放左幾多心血係呢個bo5上面啦.
就算你地係咁屌deft廢 佢都係穩坐世界前3既ad選手 敢問你地換邊個入黎就可以寫包單必贏skt呢?

前三撚有佢份咩 Bang Pray 第三搵個Mystic Uzi都勁撚過佢啦 起碼唔會自爆先

deft係lpl個陣已經屌打哂你d uzi mystic啦
理性少少好冇?
退一步講定係你想話換個大陸西入黎kt度?
btw我個人都幾鐘意mystic
夠靚仔

穩坐前三可能真係抆d wo

組左隊咁既宇宙強隊 , 今年都打到咁

不過單純計佢d 操作既話世界最top 都好多人認同

deft fans 真係無撚敵,世界top 3 adc
講操作世界最top?
youtube search uzi vayne 睇下
https://www.youtube.com/watch?v=sjOD9xc1rfo
忍唔撚到下星期FINAL J左陣上季FINAL既片
影完ROX奪冠去到0:34句BUT THE REIGN CONTINUES起撚哂雞皮

正撚到

咁其他隊真係要認真思考下 , 點解skt 既人腳唔係每條路都係世界最強 , 但佢地加埋一齊就真係最強

不過講就咁講 , 我都係會選擇穿佢地下路 , 我覺得係最大機會嬴 , 我真係覺得唔應該俾deft 玩希維爾 , 點都要玩隻後期可以鬥輸出既英

pawn 其實操作都唔會渣過faker , 如果faker 要出黎carry , pawn 都做番d野 , 未必冇力一戰

但成日就係覺得kt 硬係差少少差少少咁 , 睇到有少少炆

你有冇睇到完場deft輸出幾多?
成隊最廢既pawn比你講到有得同faker鬥操作我真係笑左出黎
deft成場最錯就係中路果下冇睇到xayah打中過自己呢下低級錯誤
其餘時間一定有用過pawn條死廢鳩

成隊最撚廢肯定係Deft 佢次次都最高輸出完場架啦 咁點解個個屌鳩佢垃圾 咪因爲好似你咁講犯埋哂d低能錯誤 傻鳩野 或者腦衝 搞撚到成隊輸 獲獲都係咁 點同你玩

你d kt fan扮哂理性分析真係得啖笑
skt個人技術唔係頂尖都講得出?
佢地後期/團戰無敵既原因有7成係skt有世界最強既2隻carry位.

咩都賴哂落d後勤度
咁今日kt頭2場點贏返黎架?
唔係kt bp咁正會咁輕鬆贏? gp lb 雷西都睇得出成隊kt放左幾多心血係呢個bo5上面啦.
就算你地係咁屌deft廢 佢都係穩坐世界前3既ad選手 敢問你地換邊個入黎就可以寫包單必贏skt呢?

前三撚有佢份咩 Bang Pray 第三搵個Mystic Uzi都勁撚過佢啦 起碼唔會自爆先

咁唔係選手就後勤架啦 , 唔係輸左可以檢討咩

skt 個人操作係勁 , 但唔認同有7成原因係兩隻carry 位上 , 而係佢地五個人都知自己係一個團戰做d咩

我唔知係主call 勁定真係成隊都咁齊心 , 如果只係得兩隻carry 位勁 , 根本打唔出佢地個隻近乎無敵既團戰

好簡單講
Faker 同bang團戰永遠都係確保左生存空間之後先會輸出.
呢點就係點解你會好奇怪deft同pawn會自爆但係kt 9衝後排都殺唔死skt c位既最主要原因

雖然意見唔同

但個人覺得單講操作 , 淨係lpl 成堆人都唔會差過lck

我真係唔覺得skt 每條路都操作超勁 , 當然faker 一定係勁啦 , 雖然有時都會派膠 , bang 都會輸線

但佢地好知咩情況要做咩先會嬴 , 我覺得呢樣係觀念大於操作

我都認同兩個carry 位係世界最強 , 但呢兩個係操作最強我就有保留

我覺得bang個種玩法係逆風唔理隊伍會唔會輸
唔會打冒險play 就算輸都好一定要確保自己唔死輸出
deft逆風就會想自己冒險少少輸出
點講都好deft廢極至少係lck肯定係3甲內
講真就算如果skt同kt互換下路 kt都未必贏到skt
其實琴日真係唔明點解KT揀希維爾...
完全帶唔出咩作用
完全帶唔出咩作用

SKT DEFT
完全帶唔出咩作用

SKT DEFT

你估下下係deft本人pick咩
雖然開大果下一定係柒
Bang係勁,不過我覺得同全盛既Deft比真係差咁啲
覺得deft廢既上YouTube睇下佢s6既montage再討論
睇完都覺得佢廢既話就証明你係一件連鑽5狗都不如既垃圾

收皮啦 你覺得 全盛 打完飛機好訓啦
Bang係勁,不過我覺得同全盛既Deft比真係差咁啲
覺得deft廢既上YouTube睇下佢s6既montage再討論
睇完都覺得佢廢既話就証明你係一件連鑽5狗都不如既垃圾

收皮啦 你覺得 全盛 打完飛機好訓啦

依家S7 佢係KT喎 EDG係佢全盛期 個陣係勁阿 狂玩炮台角又Carry得起 見撚到佢隻Kog同吉因就驚 不過我講緊依家喎 唔敢出既 回哂塘啦垃圾Deft

操作勁又點,心態唔得,俾佢世界第一AD又點,打打下走去送頭嘅

bang第一場都送唔少頭啦
只係kt輸左令你觀感上強烈左.
記得有場pray gorilla比人打到0 1x 都係同理
比賽永遠都係勝者為王

Deft果個係自己開大走去前面俾xayah打wor

有時唔係話送唔送頭既

要睇下當時個情況 , 有d情況係自己鳩鳩下死左 , 有d情況係人地交招係一定要你死 , 唔關操作事

同埋死既次數雖然重要但有時都好睇係咪死得好關鍵

最佳例子16年world final, ssg ruler 開鬼刀送果個頭 , 佢話佢唔係戰犯都唔得啦

至於今日係咩情況咪留俾觀眾自己係心底決定囉

一個開鬼刀加速,一個開大加速,Bang試過兩次兩個不同對手向佢揮手

我黎送頭啦喂

最後個場
拎到條巴龍已經追到5 6k既差距
完全係有得打
唔需要格硬秒對面c位

Deft on99送完
經濟差距拉大到10k
團戰變左唔秒對面c位
根本就打唔贏
有無睇緊Lms
有無睇緊Lms

睇緊

操作勁又點,心態唔得,俾佢世界第一AD又點,打打下走去送頭嘅

bang第一場都送唔少頭啦
只係kt輸左令你觀感上強烈左.
記得有場pray gorilla比人打到0 1x 都係同理
比賽永遠都係勝者為王

Deft果個係自己開大走去前面俾xayah打wor

有時唔係話送唔送頭既

要睇下當時個情況 , 有d情況係自己鳩鳩下死左 , 有d情況係人地交招係一定要你死 , 唔關操作事

同埋死既次數雖然重要但有時都好睇係咪死得好關鍵

最佳例子16年world final, ssg ruler 開鬼刀送果個頭 , 佢話佢唔係戰犯都唔得啦

至於今日係咩情況咪留俾觀眾自己係心底決定囉

一個開鬼刀加速,一個開大加速,Bang試過兩次兩個不同對手向佢揮手

我黎送頭啦喂

最後個場
拎到條巴龍已經追到5 6k既差距
完全係有得打
唔需要格硬秒對面c位

Deft on99送完
經濟差距拉大到10k
團戰變左唔秒對面c位
根本就打唔贏

無果波 kt 應該可以頂到個差距唔拉開 拖後期, 咁勝負就好難講
但果下真係斷送kt 反打機會
有無睇緊Lms

睇緊

有咩睇?真心問
有無睇緊Lms

睇緊

有咩睇?真心問

我見youtube直播緊
唔係今日打咩?
ahq vs rg
有無睇緊Lms

睇緊

有咩睇?真心問

唔係今日打咩?
ahq vs rg

係今日打
但會咁早咩
有無睇緊Lms

睇緊

有咩睇?真心問

唔係今日打咩?
ahq vs rg

係今日打
但會咁早咩

LMS只會下午先開始打
有無睇緊Lms

睇緊

有咩睇?真心問

唔係今日打咩?
ahq vs rg

係今日打
但會咁早咩

LMS只會下午先開始打

原來播緊之前個d
今日又要睇AHQ 屌打RG
無悔支持RG KT
RG今日輸都要輸得好好睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞