[PS/XB/PC] 人中之龍8 討論區6

828 回覆
5 Like 2 Dislike
安排春日隊打呢啲動物
我覺得想復刻桐生以前打敗嘅神獸
講俾人聽春日隊追緊上全盛時期桐生
谷古徹廢還廢,但佢講左句野令我思考左好耐

“宗教同黑社會本質上有乜分別?強加不合條理既規則束縛人,要人無條件配合自己,為自己賣命,一唔聽話就打”我就咁講以上幾句,你地聽得出我講緊宗教組織定黑社會嗎?

大意係咁,春日成班人都反駁唔到
所以有需要解散黑道
7 8結局都有對比,7 8拳頭解決問題後,春日都摶命說服對方boss,到最後少主同三田村都聽春日講,但少主就領左便當,三田村就自己行入警局自首.2個boss下場好唔同.

而桐生都摶哂命說服海老名. 我記得桐生好似未試過咁努力說服敵方boss
海老名仲有句春日對荒川
猶如教徒對教主
桐生第一次喊住求 final boss原諒寬恕
呢句辣著左紗榮子,証明紗栄子仲鐘意春日
但春日又係衰自己on9溝唔到紗榮子
桐生對著錦山呢個兄弟都無喊,但對住海老名反而喊左出黎
英二我冇記錯最後一次見佢就係喺夏威夷間酒吧同佢啲手下打完就唔見咗
之後結局無端端講佢喺日本出現,同埋俾啲花生友圍住,中間完全唔知發生乜嘢事
其實春日同少主講左段野

少主你係我家人,呢個關係唔會因為鐘意或者唔鐘意就改變,正因為少主係我家人,所以我唔可以對你放著不管!等你續罪後我地再一齊由最底層一齊爬返上去,無論幾耐我都會等你,所以請少主你回頭吧

呢度寫得好好亦描寫左春日為人無私奉獻既精神
老咗,經歷多咗,
遇到今集班朋友
學識點樣表達自己同䆁放情緒
唔需要再強裝同壓抑
打完佢之後,本身有段描述話佢番咗去日本再做
Bleach Japan
代表過去夏威夷
喺結局之前,
千歲自爆緊
嗰陣,已經鏡頭一轉頹樣俾人追殺緊
成段野空白咗 唔知個工作室打算求其咁樣算數,定之後再有game補番段空白
8外伝,三田村英二做主角
8結局春日篇,一路睇一路諗緊
外派幫手久米
係咪會出現
桐生內心獨白都講自己一路以黎都係單打獨鬥,而家有班可以信賴既朋友一齊作戰好開心
認真,我反而想知七外傳入面,比大道寺捉咗嘅西譽同埋獅子堂既下場係點
可能佢地自己都未作好
7個
尼克尾形
講到可以cover
三聖獸
咁有能力,之後8去埋美國都冇咗呢個人存在
不過8都舖咗
第二次大解散
呢件事,啲角色有排消費
我醒起1結局
桐生曾經萬念俱灰,生無可戀,哀莫大於心死
對比8結局
由chur盡自己追時間完成任務
到積極求生,同時坦然面對死亡
兩次都關伊達事
有首尾呼應
其實8外傳(當佢有), 可以作星龍會同夏威夷班黑道既故仔
古谷徹同海老名收左皮,成班黑道無人理群龍無首,大道寺為左班黑道唔好亂黎,唯有請返黑道間有威望既西谷譽同獅子堂出黎統領返呢班黑道,而獅子堂同西谷譽本身都比大道寺楂實個春袋,咁大道寺就可以透過獅子堂同西谷譽控制住班黑道令佢地聽聽話話
好似無極1 錦山ge野心同陰險
想玩返蒼天掘嗰種周街搵囡囡加入夜總會同賺大錢,最新嘅有邊集可以玩呢樣?
周街搵女經營夜總會嘅得極2,0,北斗
溝女就集集都有
但去club嗰種應該未必再出
食千歲好過啦
做得佢老竇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞