[PS/XB/PC] 人中之龍8 討論區6

828 回覆
5 Like 2 Dislike
一直都係出名難食
俾人強姦都入佢數
有千歲仲想點
春日一到夏威夷無耐就比警察通輯,後尾佢點洗脫嫌疑同攞返本護照
玩到終章都係偷渡返日本

結局返到橫濱,應該係大道寺幫佢搞掂咗
偷渡返日本唔係因為無護照,而係為左避開古谷徹耳目
點諗都係大道寺/千歲幫佢平息左件事,但故事完全無交代
千歲反正都喺夏威夷認左罪應該都會幫手解釋

同埋如果比春日爆黑警大獲都會好頭痕, 所以最後咪由得佢
通輯應該係準備入第五地區嗰陣搵個黑警搞掂咗,不過passport應該攞唔返
係橫濱街友基地渡過最後一晚之後, 夏威夷組係大道寺送返去既

理解成大道寺處理左, 表面紀錄上佢地無離開過夏威夷 呢個唔太難理解
最後椎名林檎唱歌嗰陣既機程+時差既bug仲難解釋
7點鐘由日本飛去夏威夷8個鐘, 打幾個鐘再飛返日本用左20個鐘頭, 即係日本時間第二朝

桐生就嗰日夜晚先去打, 又係打到第二朝
時間應該無問題
時間差我無理過
桐生同海老名打嗰時,海老名自爆左成個計劃有漏洞,註定失敗. 呢點無錯,但古谷徹有無咁蠢咁都諗唔到
定只係純粹保留住堆黑材料黎威脅班政要聽自己話,無諗過點持續落去
佢養嗰D海產勁佢幾倍
春日兩集嘅Final boss都係偏弱
春日出返黎嗰一陣都已經係黑幫尾水, 好難再遇見好似龍司呢種等級ge BOSS, 就算有都唔知打唔打得嬴
可能因為7突然彈個無喺鬥技場練lv就贏唔到既lv50真島同冴島出黎,再有勁boss驚比人少爆掛

今集較有印象難打既真係得亞門
利申 全無準備下去打
輕鬆嬴先比人屌爆
有解下支線打雙島係會苦戰但唔係嬴唔到

有人甚至覺得好榮幸比雙島虐
見你地講開bug位,突然全世界識日文呢件事,我玩玩下都覺得乜料
幾鍾意 茱莉 把聲
上一集尾二既boss天童勁, 少主只係普通人反而有啲寓意
少主同春日之間唔係話勢唔勢均力敵既問題
而係人生軌跡完全相反既兩個極端
同埋春日出場既第一場只係用拳頭(無晒幻想出黎嗰啲職業), 最後一場都係只用拳頭, 都首尾呼應

古谷徹就真係駁唔到, 係真係弱雞
寧願同阿英打一場仲好啲
final boss弱
但兩集打嗰啲動物全部都好勁
係龍司水平
章魚,鯊魚,老虎
到玩落不停出現雞同鴨講劇情,個故事會拖到好長
教主VS春日都有寓意
兩種凝聚人心,人和強嘅人嘅分別

教主會叫信徒自殺式炸彈襲擊,
會槍殺戰敗信徒
春日會話目標係同伴唔好死
會為朋友(例如富仔)擋子彈
老虎鯊魚章魚呢D係人龍世界觀入面應該係比桐生龍司佢地幾拳就收皮
桐生水底打鯊魚 老虎一抽二 全盛打章魚應該都輕鬆
英二
嗰part bug到癡線 好似有半個chapter 臨時cut咗咁
我一路仲期待
教主
嗰part仲有計中計,例如話其實係
另一個人整容做老人取代教主

點知佢真係同你玩臨尾打柒個
九十歲呀伯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞