[PS/XB/PC] 人中之龍8 討論區6

553 回覆
3 Like 2 Dislike
諗起有當地影/視評話木村D劇要照顧班50代以上既C9客
審判個故仔似乎唔多啱
依家係咪話故事由1988-1995?
嗰七年可以講嘅故事
桐生點由若眾上到舍弟頭輔佐
桐生真司線
錦為何原地踏步
由美開始入神室町工作
真島點樣打地盤打到做嶋野組若頭
風間柏木故事
堂島宗兵如何大權旁落
堂島組總部大搬細
交代為何久瀨澀澤坐監坐到之後集數失蹤
世良點樣坐穩第三代會長過程
另一邊近江,真拳派有冇事發生
1995-2005
嗰十年桐生坐緊監
咁咪要講其他人嘅故事
20歲既桐生都仲滄桑過竹內涼真
但如果係0後1前, 相對會無咁違和囉
我反而覺得多啲描寫都未嘗唔係好事
依家既描寫真係少到鐘意定憎都講唔上
所以先有嗰種桐生keep住得把口話由美係一生最愛但係觀眾完全零共鳴既落差

雖然我硬係覺得好大機會描寫完令到大家更加憎佢兩母女
係咪工作室嗰幾個做返編劇?
係就大機會
嗰十年
差婆,谷村,真司
真島,龍司,峰,風間,柏木,錦山組,神宮,嶋野,堂島一家,世良,由美,遙,麗奈,
春日,荒村組,劉家龍,seonhee ,趙,韓俊基,相馬,海藤
渡瀨,勝矢,黑澤,第二代西谷
都有空間講吓佢哋過去
應該唔係
拍劇就會改編
等睇現實版一秒單手除衫點拍
哩D簡單剪接
上一秒CLOSEUP揸住條領
下一秒已經除左上身衫
啱啱玩完第四章
千歲背景會唔會太荒謬

咁大家族竟然送個女去Hawaii讀野雞大學
然後仲要犯法做鍾點,為咗少少人工偷入間屋
春日一番拍門,佢唔應門然後走人咪得
做咩鳩要落迷暈藥,然後無人搵緊佢又自己走入去黑社會基地
玩埋落去咪明
雖然解完我觀感上都係勉強過關
我啱啱都想咁講, 其實後面有解
不過叫唔叫解得好合理就..... 見人見智啦
夏威夷迷宮打完第一關10層
但差一個人未救
想問其實救人有咩用
係咪要返去行過晒10層救返
救人佢會送野俾你
再打過咪得
都係刷經
武器刻印有冇啲咩推介?
係咪都係屬性加暴擊
睇你鐘意用咩技能同玩唔玩異常或者屬性
例如富澤剩玩雷屬, 可以用雷屬大, 雷屬小, 魔攻暴擊
玩曬火雷水三屬就雷屬大, 火屬大, 水屬大

如果用韓殺手玩喵喵拳異常屬性, 就打擊大, 魅惑機率 再大多個暴擊
玩到後面傷害溢出就會想玩狀態流幫對面上debuff。

例如善熙本職玩針嘅,佢普攻自帶魅惑,咪裝全拘束+魅惑。如果想玩電鞭洗場咪裝雷刻印,想玩連射弓就弓射。

玩女忍有兩把劍,七星武器打倒敵人提升爆發就裝劍斬,佢有把六星係回合開始隨機提升,我就裝真強壯。
玩熱帶舞者自帶有機率上升魔力嘅,都裝真強壯,加高佢提升能力同回血機率。

如果我啲sup魔力好高,足夠打高傷清卒的話,就裝魔變換,多個普攻輸出可以食少好多補血補魔藥。

暴擊比主要輸出角色裝就ok,桐生趙韓俊基呢啲有動作巨星/廚師,七星武器自帶物傷/極技傷害buff,再裝暴擊強化,然後打嗰時不斷用武士嗰招即時出擊,一次指令同時buff一層攻擊一層暴擊,疊三層普攻打王都係秒。
桐生生日快樂早日康復
終於爆機
今集個臨終筆記係做得幾有心機
但本身以為桐生大結局會好感動
點知最尾都幾underwhelming
反而人中7外傳結局,桐生望住個cam真係睇到我眼濕濕
我覺得喺千禧塔樓下同big 4嗰段幾好
亦係桐生第一次向final boss道歉痛哭流涕

最近睇翻7外傳
首尾呼應做得好好
開頭背影係孤獨痛苦喺酒吧頭耷耷
結局背影係放下心結挺起胸膛迎接新旅程

人龍最新試鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞