[PS/XB/PC] 人中之龍8 討論區6

553 回覆
3 Like 2 Dislike
根本就唔需要仲吊住由美條線
食咗咁多年食貓,為咗遙兩母子可以連身份都唔要
仲有咩需要留個設定係咁深愛由美

喺game time裡面接近一現身就死撚咗
玩家點都唔會共情到條女有咩原因值得桐生咁放唔低
重點明明人龍2同差婆一齊個時2個愛到可以連命都唔要咁
之後可以冇事發生 完全冇左差婆依個人咁
當桐生渣男咩
綜觀0-8,木村12,
人中2結局接近20年前編寫
仍然覺得好圓滿

2:06:00女仔都玩到流淚
https://youtu.be/C-vtNs2rynY

然後人中6句on9倒米對白:
由美係我唯一愛過嘅人
2 重有馳星周監修(其實唔係佢一手一腳寫)打後就冇
不如話3之後係另一宇宙
但講起遙我又咁睇, 一心係警界發展既人如果係另一半係黑道大人物真係work咩...
連遙只係個細路女, 都會被媒體追擊
狹山又唔似係戀愛腦, 可能冷靜諗下自己既人生都會作出呢個決定; 而桐生being桐生,當然又係唔想自己連累佢

雖然3嗰陣無頭無尾咁掟佢去美國, 嗰一刻我唔覺得工作室有諗呢啲
劇情錯在冇交代
一直似有還無咁樣拖住
如果劇情有足夠描寫你上面講嘅論點
我相信大部份人都會接受佢哋無奈分開
亦符合人中之龍主線
大部份主角好難有幸福下半生
呢一個悲劇主調
無錯, 基本上屌ge唔係因為無得一齊, 而且"無啦啦" 無得一齊

無論狹山同遙都係"無啦啦"心態改變
我覺得如果改變前面描寫多人物ge心理變化會好好多

好似真島唔認小實一樣, 佢兩個係無得一齊, 但係因為有深入描寫真島ge內心情感, 所以即使無極2 真島外傳都好, 小實同真島之間ge故事都好完滿

其實都冇秘密
維新極steam做緊特賣160想入手
可以入手, 睇下故事都唔錯ge, 不過想追白金就唔好啦
好似要全目錄達成
最主要係農到肝硬化都未必做到
而且維新話就話係極, 但係系統完全無update到, 所以一樣feel緊舊時代落後ge之感覺

但係劇情真係算寫得好ge, 所以160用黎體驗劇情還可以, 但對玩法就唔好太期待
我見人用槍就可以殺晒啲人,刀都唔駛用
打到去帶茜同細路女搭船出海返日本嗰度,想問爆機前仲有冇得返嚟夏威夷?

迷宮,春日溝女任都未打曬,韓俊基羈絆bingo同個支線任務要夜晚先做到,但左輪酒吧又冇得瞓覺轉夜晚
最終章有返
最終章final boss前好似有得轉時間
有, 不過提一句, 主線臨尾雖然可以自由轉時間, 但係無得自由換主角既
先係夏威夷自由時間 -> 日本自由時間
例如你想係夏威夷打final boss之前先準備晒全部人七星武, 而其中有啲素材要係日本拎, sorry唔可以
是但啦
七外同8咪又係個個一眼就知桐生係桐生

秘密呢D嘢係劇本需要有嘅時候先會有
其實只係府警,又唔係搜查一課呢D精英,伊達係搜查四課警部補咪又係幫桐生幫到出面
除左伊達重有須藤都係
2 話佢去左四課,職級一樣但係俾人調出一課都算俾人降左級
伊達同桐生fd過打band都仲可以有咁大權力就知道根本無所謂
想問富仔個Bingo係唔係要主線後期先做得完
到11章,爭第一行左邊第二格就做完
無記錯富仔同千歲都係好後先可以完到bingo同喝酒劇情, 你keep住玩落去
我就係見千歲入返隊都完到Bingo
但富仔嗰格變返朝早都冇出返來,驚係唔係miss咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞