不誠實公司:深之都1樓電視鋪

328 回覆
614 Like 26 Dislike
我A1用都而家都無事
是否5月開始轉C4? 咁會唔會比貴d 買新款仲好?thx
新款一出係貴好撚多,價錢回到上年6月水平
一般都係建議3-4月買舊款最平
多謝建議,會快快趣入手G3 or C3, 另外題外話LG 會唔會再出有後置的soundbar? 如果唔再出我打算lg oled 配S80QR soundbar🙏🏻
唔配Samsung Soundbar?
原因930C 會比S80QR 長一點(電視櫃得1m), 另外用番LG soundbar 有同步功能用埋電視喇叭,不是更好嗎?
普遍samsung soundbar表現比較好

你想用埋wow 就冇計
50”電視點會唔包裝?你咪玩啦,包代理座枱安裝係基本野黎,就咁睇呢款呢家代理冇送啲咩贈品,但呢家個價,avoutlet做緊5980,誠哥做緊6780,細鋪送貨加100即係6080差700,但大鋪信用卡回贈6k一般回200左右,即係只差500
但細鋪一般5980呢口價係現金價,卡唔知洗唔洗收charge,大鋪可以做埋免費分期,細鋪一般冇,呢啲都係成本黎,細鋪鋪就得一間,大行梗有間係左近,去買既時間同距離又係成本
再講貨源,細鋪無倉存,你落單佢再問代理拎貨,預著好賣既型號或近換季時代理好多時冇貨,大鋪有自己倉存,做到今日買聽日送,計計埋埋,我唔明點計仲要揀細鋪
咩型號
細舖信用卡要收2% charge
因為細鋪真係平幾百,同埋豐澤做嘅贈品未必啱用
Avlife 如果你唔係買d 貴價機佢都費事彩你
可以啊,用usb裝
無知一問
豐澤可以做信用卡免息分期?
唔係要等指定信用卡有推廣先得咩?
黎緊想買幾萬蚊電器
有做免息就抵屌
邊有咁易壞
再者屌兩句唔駛死
但價錢就可以平一半
咁樓主本身真係寫 AV 店嘛
咩型號可以平一半
大概一年前係到買電視 比哂錢 又係等左成個月都無貨
之後上去搞退錢 條友都好似好唔意思咁
呢件事之後,我覺得細鋪只可以買現貨,如果要等送貨就會好多變化,如果件貨品你買完加價的話,佢地寧願賣比下一買家都唔會用你買入價益你。
嗨 CHING做豐澤定百記 ?
都唔係,唔係做呢行
Avlife 好準時
建議去返大舖
細舖有時攞唔到貨 ,同友和一樣
其實以前我買大型品牌電器都常會選擇小店購買,因為心想貨品都係代理送貨,比小店賺取貨的差額好過比地產霸權賺錢。

過去買家電如冷氣雪櫃抽濕機都在小店買和經驗是好的,點知一買電視搵小店就出事。可能電視是大型貨品和存放要很小心,小店貨倉物流做唔到大鋪水平,下下收左錢才向代理取貨,價錢做得太盡取就會計唔到數。

細鋪買電視,要選有現貨才好買,一話要等要訂貨就好多變數,遇到唔重視誠信和商譽的小店,顧客要冒好大風險。

大鋪我過去都盡量唔想支持,可惜我今次買電視結果在百記買的經驗比深之都好太多,大鋪一做優惠,小店基本上無得鬥,價錢服務都贏晒小店。

其實小店買電器就是一份人情味和顧客感到被重視,大鋪純做生意明買明賣,深之都一樓間野以為個個客都是貪平,貪平就預左受氣/ 呃你就呃你/老闆大哂,咁你唔介意商譽就如你所願吧。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞