不誠實公司:深之都1樓電視鋪

328 回覆
614 Like 26 Dislike
之前買Game成日經過電梯口旁間電視鋪,見佢都開左好多年就決定幫襯買電視,2024年2月中訂左部LG G3 OLED, 2月中訂安排3月頭送貨,到送貨前一日打電話來話代理未送貨要等多1-2星期,去到3月中都無聲氣打去問幾時送貨,打了幾次才回覆你話仲未有貨建議你退款,開初我不打算退款問佢幾時知道有貨,佢才承認自己公司計錯數,因為代理贈品問題佢地賣唔到呢個價錢,我呢張訂單老闆唔會肯發貨,其實我買機時知道佢地是扣了贈品才賣到呢個價錢比我,你間公司計錯數第一唔願意承擔責任照出貨,第二是說無貨去拖廷客人,由2月拖中到3月中整整一個月,最後是浪費客人時間,迫到個客不停追才講出事實仲要個客去退款,車錢時間都蝕比佢,好彩屋企不是壞電視趕住換,呢d公司咁樣玩客人唔介意商譽,攪到香港人寧願比貴d去大鋪買就是多得呢d唔誠實做生意的小公司,換電視由開心事變成被欺騙,呢間AV店真係不誠實公司,大定幫襯前想清楚。
你識唔識分段
點會係呢D地方買電視
LG 緊係買水貨啦,平一半有多,睇隔離post啦
幫手用 ai 整理咗

之前,我經常經過一家位於電梯旁邊的電視店。這家店已經開了好多年了,所以我決定支持他們,買了一台LG G3 OLED電視。我在2024年2月中訂購了這台電視,並安排在3月初送貨。

然而,在送貨前一天,他們打來說代理商還沒有送貨,需要再等1-2周。到了3月中旬,我打了幾次電話詢問送貨時間,才終於得到回覆,他們說還沒有貨,建議我退款。

起初,我並不想退款,只是想知道何時會有貨。後來,他們承認自己計算出了問題,因為代理商的贈品問題,他們無法以這個價格出售。我的訂單老闆不願意發貨,實際上,我在購買時就知道他們是扣除了贈品才賣給我這個價格。

這家公司不僅不願意承擔責任,還拖延客戶。從2月拖到3月,整整一個月,最終只是浪費了客戶的時間。最後,我不得不不停地追問,才得知實情,並被迫退款。這不僅浪費了我的車錢和時間,還讓我從一個開心的換電視的事情變成了被欺騙。

這家AV店真的不誠實,我們在支持之前應該好好考慮一下。
謝謝你修改,唔識edit post🙏🏻
買比屋企老人家享受,水貨無保養如果要維修就會被老人家不停向左走向右走
1樓賣電視果間舖出晒名黑店黎,買之前都唔上網查下
2樓定3樓都有一間好似好D? 之前買部32吋電視俾老人家都冇咩事
好d只係咁岩冇呃你
淘寶買TCL 沒咁嬲
講到就黎口臭,香港消費=貼錢買難受
我見大家有講過AVlife和Hdlife。

1.上hdlife 網頁望到價錢很平,但很擔心像深之都黑店訂左又話賣平左唔出貨

2. Avlife 好像大商場有鋪,比較安全,會望下C3/ G3 55 賣幾錢

3. 如果價錢唔係貴太多,可能上番LG官網或者豐澤hsbc 卡買最安心

過去都盡量想支持小電器鋪,見過鬼就怕黑
睇到依個post突然之間好慶幸去左豐澤部電視搞左個幾月仲未有貨實俾屋企人斬死我
香港都係三千幾已經55吋,咁都要淘?
咁大型電器都是香港買簡單好多,我去深圳costco見到電視比香港平,但一想到運費和保養問題就攪唔掂
其實咩贈品同平幾多
最多咪4位數, 咁都要做臭自己
同意,我好L後悔去左呢間死野訂貨,預左時間安裝又浪費左,老人家又問做乜換電視又會無貨,最後仲要退錢,好彩退到錢否則我會唔開心一年,好L憎唔誠實生意手法,間死野昨日同我講可以$9500轉行貨LG c3 55, 我唔會再信佢任何offer
2月果期贈品是A9K 吸塵機,都是比較值錢的贈品
你g3買左幾錢
HDLIFE幫襯過幾次,全部好正常
法國開係電梯旁嘅好多都會呃客
買電視都唔去追下post?
2月中訂貨機價是$11000, 但最後話同代理傾唔掂贈品安排,老闆唔肯送傾迫個客退訂。
買LG電視都已經要驗腦啦
仲要買大牌子去呢D鋪買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞