多倫多生活討論區 100

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Medical expenses
Amounts you can claim
Line 33099 – You can claim the total of the eligible expenses minus the lesser of the following amounts:

$2,635
3% of your net income (line 23600 of your tax return)
係 仲係成大張擺係度你慢慢抬
有冇人去過搭車去到嘅maple syrup farm?
佢地真係食唔撚厭嗰啵
華人煮法有蒸炒煮炸炆 醬有芝麻XO蔥油豉油蠔油鹵水上湯照燒酸甜沙嗲
有乾有濕 口感可以香脆、嫩滑、爽口

點解佢地煮親永遠都係黃色一pat嘢 濃味 肉又overcooked
一個歷史咁悠久嘅國家啲食物居然係咁
除咗Tandoori係紅色嘅之外 我一時都醒唔起有咩唔係黃色嘅
咖喱=沙茶醬/蔥油/薑油/豉油, 會唔會容易理解少少
鬼佬咪又係咁 日日食意粉三文治又一餐 咁都可以唔厭
以前喺屋企媽咪真係可以365日日日都煮唔同嘅餸
講真黎到加拿大都少左好多選擇 無論食材又好煮飯又好 講緊以前荃灣返工雙餸飯都有勁多選擇 肉餅又有 豬扒有 要食菜又有幾種揀 呢邊d雙餸飯真係俾🐶食 煮埋d甜酸骨咩xx雞
同埋見呢邊普遍家庭廚藝水平都好有限 整個烏冬 免治牛 雞翼已經當一餐 比著以前一定俾人笑
三大床褥品牌入門cheap野其實好雞,唔會有ikea 咁舒服
costco床褥其實有咩問題 我反而覺得iken唔好瞓
kingsdown 表示好舒服,訓完腰痛都好番
搭單問有冇人去過好玩/好食嘅maple syrup farm
好似係因為印度曾經比外族打到差啲滅種?
話唔定幾百年前其實好多樣化
有... 莫卧兒帝國引入咗羊, 因為唔食豬於是印度菜多咗羊肉
好似話印度原本冇雞, 到近代先有
咩肉都係其次
咁多種香料都係煮返同一隻味出黎
堪稱神乎其技
睇個人
我對名牌入門款麻麻地
加上有得試同冇得試嘅分別
訓落係似酒店d床,不過係幾貴
瞓緊silk & snow hybrid
幾好瞓 係有少少軟
班傻西日日都屌香港天氣差
Leon's d 特供版 sealy 幾好訓
唔貴
認真咩
我分到好多種喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞