多倫多生活討論區 100

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Do you have wire coat hanger?
吸毒稅
步行稅
大麻稅
遊民稅
Go Go Go

可以key道友多個柒頭落去
Contract唔續約,又要再揾工
再一次令我確信報稅果陣乜撚野都要盡claim
I work my ass off to get the money , why the fuck I should pay the these stupid things and no fucking rewards
blk左完全見唔到咩料
想問填T2209海外收入嗰陣,reported意思係唔係指已經係其他地方報過稅?
如果香港僱主已經幫我交左稅表,咁係唔係算reported?

因為我個情況好尷尬得嗰幾千蚊Part time income,香港嗰邊正常係唔洗交稅,我就驚如果我填香港嗰邊交咗$0稅,就當我無係香港報稅
你問下你睇開嗰個牙醫叫佢介紹個orthodontist 畀你啦
我覺得Google reviews 可參考但不能盡信
有呀 佢喺香港個Chiropractor Council 度有註冊喎
去dollarama買支試吓
脊醫到底係咪偽科學?
https://lih.kg/bxQiOsV
#12 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
emma 床褥拉開拉鏈係咁:

我覺得幾舒服嘅,亞洲人訓慣硬床褥覺得啱啱好幾好訓
夜晚唔會話訓訓吓好熱咁,對得住個價錢

不過佢logistic 垃圾到極點
個網話2-5 日內送貨
我買佢bundle set, 三星期先送咗枕頭同mattress protector嚟,漏咗床褥
打去問CS, 佢話個床褥喺Brampton 個倉到唔見咗,佢會claim 返速遞公司賠錢,叫我耐心等等
最後成4 個星期先送到嚟
講起床褥,落地果陣住嘅bnb嘅床褥勁好訓
迷到我神魂顛倒
彈力超好
因為無睇開嘅牙醫可能都揀間屋企附近,google又高分嘅牙醫就算
因為我係箍第二次應該唔係間間都收
我以前香港訓開個張偏硬,所以我成日直接拋部電話上床
點知嚟到一拋,成部電話比張床褥彈左落地下好彩無穿無爛
巴打有用過?
效果如何
第二次冇戴retainer?
咁你已經有經驗啦 知道自己想要乜
點解要箍第二次?夜晚冇戴retainer?有冇整permanent wire響棚牙後面?
幾蚊貨仔咪試吓囉 都通到嘅
買個silicone spatula 刮乾淨先揼落個星盤/洗碗機度
Will dothanks for the advice
useless
同款床張張都唔同
我張queen同twin係同款
軟硬度同床褥厚度都唔同
不過相隔半年先買
其中一張係舒服嘅
另外嗰張可能要觀察吓先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞