[月經] iOS集中討論區 (252) 鈦想有新嘢

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
但5G頻寬大,有時多人gam晒線應該有用?
13 pro max到而家都覺得核電
收唔足嘅話話知你闊過西隧
100%電15pm
但噴水咁噴
17.3
15pm上左17.4之後用magsafe battery pack成日都話過熱暫停充電,有冇巴打都係咁
15Pro都係
之前話會有update冇咁熱
點知都係咁熱
正常表現啦15pm
散唔到熱
出面天氣太熱
夏天少用,其他第三方應該用番cable叉
日常使用 social media/上網,3G 去 4G 係明顯覺得 load 野快左,由要等一輪變等一秒,但 4G 去 5G 可能只係睇片飛前飛後先可以快半秒

但發熱/耗電量方面,可能 3G 去 4G 仲係電話硬件年年大 upgrade 的年代、加上體驗上的進步,用 4G 唔太覺得係要取捨。相反,用 5G 係好似靠發熱同耗電量來換取指定情況下先感受到的快半秒

繼續抽水 56k 都改變唔到 5G 依一刻喺香港都未算「必要」的事實
朝早搭車用部電話覺得100 - 90% 呢一段跌得好快,之後就慢返d
下部都想買pm
去邊都唔駛煩電量
Pro max 夠玩一日 加埋尿袋=無敵
smartone 4G快過5G

未有5G嗰時,3HK 3G都穩定過4G

SmarTone 5G真係好屈,下載仲慢過4G
https://lih.kg/3367759
呢排airdrop失敗率好高
又揾唔到對方 撳咗send對方又冇反應
有反應又send唔到或勁慢
相都算 有時想過份pdf去電腦都搞勁耐
我係數碼通台嘅
最撚戇鳩就係有時用 5G 會上唔撚到網 (load 空氣)
一轉返做 LTE 就即時正常上網
點搞唔直接save outlook draft 咁樣重快
屌 ios17.4.1 仲係會crash file app
冇問題
我係成日crash 計數機
嬲嬲地轉返三星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞