[月經] iOS集中討論區 (252) 鈦想有新嘢

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
等睇撚狗
想問ios有冇app可以分開紀錄兩張sim卡用咗幾多data
setting入面個statistics好似係計曬兩張卡total用咗幾多
我懷疑今水可能淨係得Air
反正得press release

Pro+iOS18吹到咁大改
可以WWDC一齊講都仲得
唔知賣幾錢呢 新Air 12.9”

啱晒我依類個mon大啲 但係又唔使Pro嘅人
我估平極都要$6499
到時啲人會情願追貨尾/翻新Pro 12.9
睇下佢俾咩 spec
單春 speaker 加啫喱 moon 梗係買舊 pro
如果$6499 好似會打柒 11” pro 喎
又唔係未試過
嗰陣air 4 a14 vs 11" pro a12z
Apple成日都咁做㗎啦
iPhone Plus vs Pro
MacBook Air 15 vs Pro 14
次次都鬼打鬼
啲YouTuber又可以借題發揮出廿條片比較邊部好
8GB撚狗RAM都講咗幾年
120hz就肯定冇
除非Pro個upgrade勁到Apple覺得下放120hz俾Air都唔會影響Pro銷量
MacBook永續8+256真係爭唔落
就算要咁出都應該要平$200 USD
淘汰11” Air 直上 12.9”
舊價$4799+$800 佛心價賣就好喇(如果)
Spark
又話有私隱問題?
Today is the day
西北風
唔覺得 咁仲著數
如果你好清楚你淨係要最top/最入門嗰部,或者你好清楚你要啲咩(例如budget customer想要120Hz嗰班就一定揀細Pro,或者淨係要大mon唔要120Hz就會揀大Air)
呢啲對Apple冇乜影響(唔會賺多咗)

但係啲模棱兩可嘅會
例如你諗緊價錢差唔多大Air定細Pro,大Air個mon就大啲但差啲,細Pro就靚啲但細啲)
如果你最終嘅選擇都係6000幾嘅大Air同細Pro,ok對Apple又係冇賺多咗

但實會有班人諗橫掂都攞6000幾出嚟,唔差在再補多1000幾上埋大Pro
Apple就可以賺多咗
令人麻木了的 north west wind
再鳩吹鳩都打爆你
出過幾次話新iPad ,次次都冇
抵打, 抵打
大家總共放左幾多個widget出黎?
睇黎要等iOS / iPadOS 17.5出先見到新iPad
12.9可唔可以唔好出4:3
3:2都好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞