[月經] iOS集中討論區 (252) 鈦想有新嘢

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
想問有冇人用IPhone 15 pro一直開咗Optimised Battery Charging, 叉電果陣有開location, 但都冇顯示有做緊optimize

係唔係一定要keep 住凌晨叉電先有效?
咁又唔會既
M4要出啲m3m2要清左先
不過邊個會買
呢個功能係佛系
work嗰陣自然work

我通常係有set鬧鐘嗰陣佢就work
天氣一熱少少,部手提又開始熱

利申15專業大機
想back up iPhone D 相去幾樣野度
第一去MacBook,第二去外置硬碟A,第三去外置硬碟B

依家MacBook 入面有1份,係iOS 系統內置嘅"Phones->Library"系統,本身就係跟相片嘅日期黎排
我想第二份去外置硬碟A,不過淨係可以跟file名(eg: IMG_0822)黎排,搞到亂哂次序
請問有冇方法可以將次序跟番日期黎排? 可唔可以將相嘅時間資料放埋去file名度,令到整理嘅時候易D?
唔該哂先
用macOS Photos.app可以export時揀用日子時間開subfolder
另外就算堆file已經save晒出嚟亂晒,都可以用3rd party app / script去read EXIF再用你揀嘅data去batch rename
有冇人apple music 有問題
有d歌開頭個part冇聲
升咗17.4.1, 有冇人部iPhone成日連住個wifi, 但係突然會斷咗上網兩三分鐘. 跟住先有返上網?

呢個問題都幾煩
Where are you mini 7
有,17.4都有
收到,去試下先唔該哂
I also want to ask too. Mr. Tim Cook.
有冇人同我一樣,個files app開唔到

一開就黑畫面only,連下面3個icon都出唔到

就算由9佢load都load唔到

好撚煩

iOS 17.4.1+15 Pro Max
之前出街見鋪頭有整
掃完QR code話你既地區唔support
重新開機
試過啦,都唔得
今年15Pro 年中 會唔會有新顏色
有都唔買,貪舊咩
3月尾都唔出
多數都唔會有
而且今年15系列唔太好賣justify唔到出多隻色
升左14.1.4之後 部機間唔中會好暖
ip8 15.5升咗上16.7.7之後部機長期輕微發熱
但唔撚update又唔得
不過15/plus淺色算係近年最靚
霧面亦都冇咁黐指紋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞