[月經] iOS集中討論區 (252) 鈦想有新嘢

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
但證明meta msft goog 成班人成功夾埋做9蘋果
告唔告到一回事 bad pr你都做差你形象
國家級ai有咩唔好
你係咪有煽動企圖
反而我會係櫃搵返"蕉皇"用

乜但都入唔到
Apple四處樹敵呢樣嘢係真
Apple個branding做得好都係真
比著我係其他公司都想挫下佢銳氣

不過用「壟斷」呢個角度入Apple就真係一百步笑五十步
samsung唔係好啲咩
pixel係香港用唔盡晒啲嘢
操作上都係Pixel簡潔/順手啲啲
而且用親生仔update都快啲
我諗係咪聲東擊西
想製造輿論風氣
等佢AppStore改抽佣抽少啲
最近歐盟嗰邊alt store俾人質疑得咁勁
iOS 23
左膠害全球
巴打有見識
自從EU搞掂咗iPhone個Lightning之後
大家都發覺原來立例搞鳩Apple快+易過等啲用家自己唔用Apple
所以Apple嚟緊應該有排煩
EU都有好多on9玩,例如電車
EU都有好多on9,例如電車
EU夠惡
係霸道
一撚樣
samsung 唯一好處有八達通
但加信用卡去 samsung pay 增值八達通好煩
想問啱啱轉咗手機用,WhatsApp啲舊記錄係有,但用搜尋功能係搵唔到,有冇人試過呢種情況?
要打電話去先加到
wallet方面 apple pay完勝其他
諗起都煩
google wallet 掂唔掂先
點解呢家iphone 打完字而家冇得全選 之後繁轉簡
仲有Samsung wallet唔係張張卡都入到

Google就好啲 但冇八達通

同埋成日去日本就得iphone先有西瓜卡

我隻pixel都要特登轉日版先有
睇黎用慣apple pay 想轉會都唔易
我隻apple watch 擺咗喺度兩日冇戴過
啱啱拎起諗住戴 佢彈句嘢出嚟話咩7小時後再試
而家用唔到 發生咩事
之前傳八仔會入google wallet

傳到23條都有埋 應該冇乜希望

pixel硬件又唔生性 好難叫人完全轉會
location有得揀, 唔一定中国
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞