[PS/PC] 碧藍幻想 Relink (9)

488 回覆
4 Like 2 Dislike
尋晚試掛左20場 出左20粒終未結晶(我見最尾果場1場出3粒)
7粒升因子石
先整左2粒石 +升到每粒4lv
我唔係用seya
公道講句真係唔算難難在配街場啲廢隊友係咁死
同埋紅刀亂斬難避,其他招都擋住避就得
當然有上保命3寶同閃避性能
360紅刀一下4件 平時aa 都痛到傻
唔係難同好易係兩個難度黎
唔係難我同意,因為最少帶AI暫時都可以8分鐘左右
諗起當初啲裝未執齊打異巴開P難度其實打得仲耐

同埋最少我睇返你都唔係上面用seya講好易果班黎
我後尾都係發覺唔好太貪刀就得
之前啲王太廢我奶刀上左霸體追擊之後開緊泡沫/刹那有時都唔避硬食
對住法仔都真係泡沫緊都要停手

不過主因可能因為係仲未捉得實邊個位放泡沫最啱

3寶其實我冇位上埋復活
同埋驚有時等自動復活補唔切上link
想問埋巴打你如果用卡姐打法仔搞唔搞得掂
平A個問題其實係係我暫時仲未睇得清佢個攻擊所以未捉得啱咩位去避
睇得清之後要避平A應該唔難
講返啲新因子
打法仔黎講個粒滿30lv開奧有5萬白盾嘅因子一定程度上可以當多返粒生存因子
仲送多全傷害上限30%,打法仔黎講可能係必裝
唔知個判定係白盾擋左仲食唔食debuff,如果唔食嘅話實用性更高,啱晒啲套路時間長唔想比人斷招嘅角色

30lv開奧個上昇量+30%(姐係+10%→+13%)有埋平A40%都應該唔錯,係唔知同高揚之間係加算定乘算,加算嘅話對有高揚嘅人係13%→16%
不過乘算其實都只係13%→16.9%
但打法仔黎講嘅話都叫有用

-10%CD兼技傷50%上限就應該真係睇下個角色啲技易唔易打到咁頂
-10%CD有少少微妙嘅位係有啲角色要靠技能起手縮短動作,例如我main嘅奶刀
所以有時我會扣住啲技等開完奧再開技
用近戰紅刀真係難搞
打咁多都未捉到路
前搖唔明顯+多段攻擊冇得檔+一下秒
其他普通攻擊都易處理
所以我想快啲整好2粒砌個奧義5萬白盾同佢死過
唔好話真係好難打,但成日焗住要避/避唔切連唔返技好唔爽
其實我有諗過今晚係咪乜AI都唔帶
自己就完全唔攻擊
淨係入去避佢啲攻擊黎練下
好似話護盾果粒今次最勁

護盾永久 同埋有假霸體
加埋一線中招都唔會暈
我睇啲支那仔喺度呻隻野難打
法仔對卡姐黎講肯定唔友善 入場可以先蒼天
霸體減傷流 只要法仔唔OD氣 佢秒唔到你 但係食中一下都會無半條
唔想食水帶吸血 有寵吸好快 只不過佢一爆氣 最好有扣到技快速召寵
唔玩霸體流就帶番閃避性能 快速儲計量 之前講過輕重
打法仔可以多啲用 輕(閃)輕(閃)輕(閃)重 前面見到出招(輕)就閃 唔洗中 中重個下就得 直接45% 再補輕重16%=50% 之後放技重45%+輕重16%=50% 之後爆發
佢爆氣最好有扣到蒼天 避完佢一大輪之後就蒼天 因為爆氣秒你最好有容錯邊閃邊放技
同AI一齊打最易
因為只有主控會死
我ai 練度唔高,打得慢,特別係12試煉成日打唔切,同人打大家散開企易過好多
主控裝隱匿用拉加母 冇人會打你
護盾個粒上個post一睇已經話最先要揀呢粒架啦
配一線呢個諗頭好似又唔錯喎
正常一般打王集夠奧義之前應該都冇乜招會避/擋唔切
又係恰卡姐唔可以避嘅王
冇蒼天應該就真係難搞
但霸體減傷流係咪減CD個邊應該唔太夠
要同AI講返對唔字
卑鄙的外鄉人
諗諗下尋日組住1拉卡姆2EO,法仔係咁追住我
尋晚咪就係日服但係咁組到支那仔
成日勁快見到3條友訓左係地
最係都係繼續同返AI打算

不過PC啲支那仔應該冇人呻
是 同AI打 試左場拎走粒隱匿 立即比法哥追住屌
咁就要睇你高楊幾多 唔做先手大 只落一粒高楊既話 點放都夠-CD
主要係卡姐同其他角色唔同 點都唔可以食到封技 所以打法仔係建議迴避性能
除非你練無限計量 不過OD就算減傷都好 都係一下死
同一粒要兩粒先會滿lv,仲要升lv又要,角色4人份,真係有排刷
玩左成個月先打完主線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞