[PS/PC] 碧藍幻想 Relink (9)

488 回覆
4 Like 2 Dislike
Steam社群同官方twitter都有人講緊,唔係手機game你都唔好預咁快有人理
自己打要十分鐘以上一場,禁到手攰
搞搞ai啲武器先
每次完美迴避到個效果係黎自明鏡
關捨戰乜事
有明鏡咁完美迴避都係果個效果
捨戰係用黎比啲完全捉唔到完美迴避timing嘅玩家用
有預感星期日會係你講果個狀況
同埋其實唔知點解上面兩位巴打會係咁話拎3秒無敵
其實唔裝明鏡本身已經有3秒
裝左係變5秒或者6秒
PS勁斷
捨戰同迴性比有2個缺點
第一凈係可以碌3下,走位冇咁方便
第二要裝多2粒攻擊因子先推到上上限

當然如果玩seya無限三角可以無視第一點
我有預感好快會nerf
仲無腦過pre nerf 拉卡姆/菲莉
單機game 應該唔會nerf
岩岩先nerf完
又唔叫nerf,幫程序猿執手尾姐
之前果啲 咩cancel
傷害太高 全部定義係bug
風彈同奧義量都唔係bug, 純粹下調
你講個兩個都係我覺得迴性>>>捨戰嘅原因
佢個獨立乘區0.5太傷,尤其多左新因子之後

根據CY本家嘅邏輯
我驚nert嘅唔係seya而係所有回避相關嘅系統/因子
反而完全唔知點解今次update冇nerf到,明明玩PC嘅成班都可以seya無限三角掛機
不過老實講蘭仔個三角本身設定原意係要人靠技術去做完美回避個concept我覺得係幾好嘅
只係加埋原因配搭個設計上有漏洞,所以要nerf都唔知佢會點玩
我寧願佢直接nerf捨戰呢粒因子

因為蘭仔原本個玩法我覺得係幾吸引
我都仲未玩蘭仔,希望到時唔會nerf到唔用捨戰嘅玩法都冇得玩
將3角同閃避動作分開,3角既判定單純係發動中無敵,閃避相關既因子對佢無效
撚錯制用左啲暗晶換銀天………….
師兄都禁得幾錯下
有無steam巴打可以carry一下小弟過羅蘭委託 thanks

打打下發覺其實唔洗留奧義斷失樂園
出full chain 滿link gauge仲好
咪由佢出失樂園
落返地可以即刻打藍條入link time
好過你係地一路磨
隻game d劇情搞唔掂
未練seya 之前我都用捨戰+迴性+明鏡去保命
用返暴君加返啲傷
當然可以再上堅毅同自動復活
打幾下見開技就閃 唔夠傷根本不是問題 係時間耐啲

一晚升完隻seya 無腦游水中
還我跳跳ferry
啱啱都打左幾場係咁,main奶刀街場隊友EO歐根巴叔
一開始個巴叔驚打唔死唔敢同我地FC,後尾連戰左幾場發覺應該夠火力就跟埋繼續FC
唔好話斷唔斷到PL,法仔直頭連儲力PL個機會都冇就跳到下個機制

中間放slow個機制巴叔同歐根癲到玩重疊搏佢互相抵消左個slow區
然後我都想試下玩但隻EO唔理我
如果柒左就直接躺平唔飲水住等佢機制完
反正大家打得熟條死亡bar完全夠做可以任性,結果後面大家都係機制期間死左就躺平留返啲復活水必要時候用
如果最後入到10% DPS check嘅話巴叔索性開埋坦技等我地瘋狂輸出

平均4分台,目前為止組得最爽嘅一隊街場
每次無聊上去百度睇吓都大開眼界,成個討論區都可以為左蘭斯/捨戰而鬧黎鬧去

外掛?
定係奶刀真係咁勁
試練前71%試練完50%
我諗應該係掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞