[A/I]FINAL FANTASY 7 EVER CRISIS 永恆危機(3)。隻驚咁小人玩都可以開到3!

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
正 日服已成功拎到
拎咗
日服成功拿到
好人一生平安
祝你打丁唔會中伏

盡咗力 5星打3場最多打到30%
仆街。。我去緊旅行呀。。。申請hea打。。
5星我一場打到1點幾%

要手動,個自動唔識擋boss踩地下,又唔識上盾
依家啲自動越嚟越廢。。
啱啱再研究咗陣
我地2個主力5星嘅話有機會殺到
我應該可以再上,我未打滿時間,可能換走Lucia,換隻Matt上去,等Barret可以空ATB出嚟加Vincent攻

不過要刷素材升武器
有冇國際服公會
打落同模擬戰唔同 屌
點唔同? 未打,你咁講好驚浪費次數
啱啱先睇到出咗公告
大概係實戰出limit都會繼續倒數
如果跟模擬戰打法中間放過limit嘅話
大概會去到放完重力就完場

利申:以為自己問題 已中伏

https://x.com/ffvii_ec_jp/status/1816685803919319186?s=46&t=4w4FApRwppJMHkSZ8OMb3Q
咁除咗Vincent招必,其他都好唔抵計出期間好似冇ATB加
唔怪得正式打少過模擬
Vincent個LB都好長
好難判斷射多2下定加攻先射好
一係就0秒先放LB
要打幾多先叫ok
求建議 (歐美server同大家無衝突 )

打stage 5
主控barret做魔攻同物防buff
Vincent/Lucia做土屬同魔防debuff+輸出

主要喺phase 1無視入break同回復,趁boss弱防不斷補防同輸出直到倒數完boss出大招,大概3.x% damage / 390k battle score

試過打圖案入break,雖然可以打得耐咗,但break後boss無弱防反而輸出無咁高

想問下高手們點樣砌隊可以咁高damage
Vincent土屬裝,土武OB7,中土屬debuff
Lucia無土屬裝,土武OB1,中魔防debuff
Barret中全體物防buff,中單體魔攻buff+Re-gen

全部得中級技,其實會唔會已經係上限...
而家同模擬戰唔同打法 都答唔實你
高唔高攻都係睇vincent把白狼同降土耐幾多突
另外就係support武器谷到幾多lv
如果你捱到大招仲好 有多啲時間輸出
另外就係lucia有帶降魔防武r多少少血

我自己係Lucia Vincent Matt
Matt自己控剩係回血加防轉shift
其他2隻由佢自己射 但記得唔好裝破圖案啲魔石
我睇返公會最勁條友,打咗3場嘅分先至等於你地打1場嘅分,但佢已經係全武OB10...

你地究竟點做到㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞