[A/I]FINAL FANTASY 7 EVER CRISIS 永恆危機(3)。隻驚咁小人玩都可以開到3!

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
SQUARE ENIX 宣布,智慧型手機遊戲新作《Final Fantasy VII Ever Crisis》今日於日本、美國等地推出,並同時舉辦一系列上市紀念活動。

官方表示,《Final Fantasy VII Ever Crisis》為「FINAL FANTASY VII」系列智慧型手機平台的最新作品,玩家能夠以章節的形式享受從從原作《Final Fantasy VII》到《Crisis Core -Final Fantasy VII- 》的故事,除了首次登場的新角色的故事外,遊戲也為舊作品角色收錄全新的支線故事。

技能、魔晶石、召喚獸及極限招式,原作《FFVII》的 Active Time Battle 將能以美麗的畫面及手機獨特的操作性來享受,本作也提供自動模式、倍速功能等豐富的支援功能,讓任何玩家都能輕鬆享受戰鬥。另外,玩家將能不受作品限制,將各作品中的角色編組在同一隊伍中挑戰關卡。遊戲內也準備了多種原創服裝,讓玩家享受角色們的全新樣貌。

值得一提的是,本作還收錄完全新作原創故事:首次揭露的英雄「賽菲羅斯」年輕時的故事,其時間背景設定在原作《Final Fantasy VII》的 15 年前,描寫「格蘭」、「馬特」、「露媞雅」三名備受神羅期待的神羅士兵,還有在當時便以「英雄」的名號名震天下的次世代神羅士兵「賽菲羅斯」,四人在遠離米德加的南方孤島上發生的故事。( 抄錄自巴哈)

呢隻game有個新既抽咭運氣測試系統你每一次抽武器既時候都會出現陸行鳥黎轉牌。每一次都有1-12不等。有12塊牌就可以換件特效裝!

https://youtu.be/sj7xpqWQQG8

呢個係預告

Q:呢隻game玩乜嫁?
A:肝酵素測試。係一隻刷刷砌裝game

Q:呢隻game.有國際服。同日本服應該揀邊個?
A:活動大家一樣。營運都係同一班人(送石邊個爽手就唔知啦)。自己隨心揀。

Q:點解我dl左隻驚會玩唔到嫁呢?
A:因為隻驚日服要vpn!國際服唔知使唔使(我玩日服)

Q:幾多分鐘回一次體?
A:2分鐘一次(肝到仆街)

Q:講經講左咁耐。咁呢隻驚究竟點樣玩先?
A:玩刷裝。升戰力

Q:咁戰力應該點升?
A:戰力增幅係:武器>成長石>升 人物LV
所以先升武器啦!

Q:咁武器又應該升到幾呢?
A:

1.LV50
2.LV60
3.LV70
4.LV80 第2階
5.LV90 第2階

所以常用(人物)既武器升80-90⋯⋯一般好用技能既武器就先50。。有材料先升80。。90就升你中意既武器就好了。。。

Q:點解一開頭好似冇得打活動咁既?
A:要過咗主線ch3-1先有得打

Q:點解冇得用召喚獸既?
A:要過咗三小強既故事。去到ch4先有

Q:每次抽武器既時候都有個設定,係乜黎嫁?
A:個設定係用黎提高你揀選既武器既屌率既。。(雖然我都未中過)

Q:咁點樣設定先得嫁?
A:如下圖:

唔知仲有咩加。。。。等你地加
新衫新武

好一般 儲石第pool2算
第二pool有咩先
全體加物攻 同 傷害倍數咁高都普通
唔知點解。我覺得第二期係加魔攻
屌!gay
咁就好啦 抽完Cloud 就繼續存石
全男

武抽一兩把用黎support就夠?好似
又抽cloud 同sephi, 呢隻game 真gay , 係就全員新裝啦
我係嚟抽女人 下下唔係男就乜都露
Sephi 應該到水屬魔攻
全體加物攻真係唔算好吸引 唔高突冇用
又要全隊物攻先有效益
放副武又要綁冰屬

冰屬而家係tifa同cloud 玩物攻
放sup武器果邊,放係隻heal/buffer到就可以全隊加攻
更新左之後最好既係。。。可以9倍速。。match幣上限多咗

唔好既係。每場match幣少左
今個event 終於唔洗抱人大腿,突然覺得自己變咗大腿等人抱,唔理佢物攻照用斬羽吉落去3萬幾,爽呀
我用tifa冰拳打 6突高攻過滿突斬羽
我冰拳套得5凸,錫菲副武可以用青鈍加魔攻,打街場唔洗理人自己buff
我冰拳10突啦

新一番賞幾正
有冇人知交換卷換唔換到ff9
換唔到哦
諗住偷雞有得換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞