[A/I]FINAL FANTASY 7 EVER CRISIS 永恆危機(3)。隻驚咁小人玩都可以開到3!

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
小小心得,希望幫到你地
街場,我自己係Cloud,主水刀 副mon hun武
隊友仲有一個輸出係小錫菲配新水武
雙輸出必殺帶利維坦,睇傷害應該我同小錫菲都lv 10
另外有個Aerith幫手補血同mon hun武加攻,必殺帶healing wind

首先要推血+雷耐,你要確保機械人單體出招不至於秒你,咁我sub weapon帶小錫菲把nameless,其他sub weapon推水屬加物理攻

之後要注意既係,利維坦招必唔好亂用,機械人召喚雷球先好放,因為雷球倒數完出到必基本上係一定秒

有時可能召喚雷球當刻仲未儲夠必殺,咁你要平均壓雷球血線,街場好多人唔肯轉lock,咁自己醒水去壓另一隻,再開必帶走

到通關為止,我應該打超過30場,暫時發現每一波雷球間隔應該都夠你儲到必 (我利維坦係升到charge speed 8%),過到雷球就冇太大威脅
你都仲幾好心機打喎。。。

我依家都係auto 打到就打
好耐冇入黎,竟然仲有人玩
無課第一日已經過咗,其實唔難

過到嘅組合好多,重點係搵個好隊友
見過最簡單就係用隻狗降水屬過,仲要低凸,冇做其他嘢
https://x.com/enakuraki
俾埋個勁人你睇,魔法隊都過到,有興趣就睇下,上期活動第一都係佢
街場隊友好似抽獎咁
係呀,屌你低輸出都入黎唔知做乜
黐下課長做下輔助咪算囉
街場搵隊友隨便搵兩三粒鐘
本身冇諗住打,第一場試打好快搵到隊友差少少贏,之後諗住唔難,最後打咗十幾場先贏
搵隊友搵到喊

2場過到 淨係放buff同回血抱大腿
我第一日搵,好多都唔識打,一係識打但唔夠輸出
宜家有班勁人課長會幫下人,黐佢地就啱,識輔助就得
恭喜
補血位最冇壓力,谷血量、耐性同回復,基本上auto都得
之後就要祈禱隊友唔係玻璃大炮 / 低輸出
但偏偏街場好多cloud,仲要配裝都亂配,帶村雨打都見過
我睇番前面,竟然有人話半週年限普通,都幾撚癲
心情好講下,佢多一個獨立乘區,放係sub,攻擊上限會高好多,無課都可以7000攻以上
靠佢上個活動打前10,唔普通啦是咪呀

咁都有得笑
有石抽到高突咪勁 普通玩家拎件衫根本得幾突
入手難易度都係考量之一
你放sup 位寧願放10突裝定3突把冰劍
6突前提嘅話星護刀同冰劍其實真係幾勁
不過sup又唔係剩係揀一把 都唔係好大衝突嘅
玩左差唔多一年都唔知佢幾時先會復刻限武 就算復刻左本身有衫既又未必會想再抽
有冇今次ranking心得 卡咗係72萬分

有冇抽Lucia?
冇嘅話應該可以用Yuffie或Seph降火耐同全體降物攻
淨係Set敵HP 1200%,其他最高
Cloud谷攻.屬,其他人都係HP,物防,炎耐,Buff Time
基本上只打Elena,上毒,打到佢最後轉Attack Style先開大
最後打死埋兩隻卒仔,冇咩特別
Matt有物攻Up武,可以換黑人

再較低咗個血 應該穩100掛

原來1200%血都贏到 仲高分啲
我都得你點會唔得
突然維護!
等埋把水刀入pool 就抽佢老味
Tifa 件新泳衣呢?!
用返上年果件。。
有啦
唔好出住 未夠石
終於復刻D裝 而家睇先知件水衫先加得20 慳返
好識賺錢
出完復刻收割完再出新泳裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞