[Enzo+caicedo=Endo]利物浦 對 修咸頓 2

1001 回覆
20 Like 23 Dislike
佢琴日勁低調
完全想將功勞歸功哂一班後生
四月搵場落去luton睇下先得。
https://fb.watch/qslf3sBulw/?mibextid=w8EBqM

普通話 但講航哥身平 講得幾好
一哥又死唔去
真 endo 同Mac做番支點
唔洗靠taa vvd係咁斬

差啲比紐推跌
同埋琴日Diaz 真係好爭氣
一直覺得佢好踢整體好一般
但琴日天殘地缺嘅時間可以話carry

仲有三個利post要追
對手咁廢
扣多4分都唔洗驚
之前護賽會果班撚屌
話罰愛狗10分係為咗重罰鏝而鋪路叫人唔好嘈
咁而家係咪叫做為放生鏝而鋪路
加埋你幫手串連組織應該幾好丁
可惜全季都好似未試過一齊出
鏝罰百鳩幾條,咁係咪要處理百幾個上訴
傻波傻紐
唔係話鏝軌冇交數簿,罰唔到咩?
係愛記傻的嗎食左誠實豆沙包
Twitter 就算9數
屌你var 房咁多角度俾你揀
畫線點可能用上面果張
我都唔記得水貨係EFL CUP 有冇出過場
+9+把握力稍為好小小我利都收皮

對於在效力利物浦初期受到的批評:

「速度(慢)、判斷(遲緩)、(經常)犯規等等,大家說的我都知道啊,不過我本來對其他人的批評不會上心,真的要回應的話,我的角色,終究就是只要能夠阻止對手(進攻)就好。但如果前提是,大家覺得日本人不會以犯規去阻止對手,那麼就必須由我去改變。Klopp的足球,在Anchor(防守中場)的位置上,不犯規是不可能的事,利物浦的6號位置(防守中場)工作,不是大家覺得那麼簡單。」

關於自己表現持續成長的秘訣:

「我對監督希望想做的事情,經常會帶著『做得到』的想法去做…(略)…例如利物浦對Anchor的要求,用到目前為止的概念去理解是『不合理』的,運動量非比尋常,講求速度,兼顧範圍太廣。最初接觸時,對於Klopp所要求的(Anchor),我認為辦不到…但是,一切視乎你要不要從監督的角度去思考,去作出挑戰,只想著不適合自己,以此作為藉口,那麼你作為球員的前途也會完結。」

來源:日本體育情報
黎緊應該有得睇波麥航既
社蓄
高普下嘅防中要求是「不合理」
的確係不合理,一個人cover 囇左右邊啲final third 位,組織要keep 住現位,又要forward pass打transition football
廢中可以攞咗全盛binlo 嚟做standard
有 仲好似有波入
能*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞