[Enzo+caicedo=Endo]利物浦 對 修咸頓 2

1001 回覆
20 Like 23 Dislike
紐柱真係好cute
炒面JG點會唔出
jg唔係踢左好耐je
都90分鐘
中場thiago 係唔係出得喇
出去搞轉會
沙拿突然唔見左? 明明佢都行緊出去
當佢29歲加盟啦
起碼打到33-34
佢呢種踢法好襟打,唔駛用速度
有傻紐好幸福
u18打正選 後備放u16
佢應該好識留放自己體能 所以就算打至34 5都冇乜問題
足球—分享遠藤航訪問中的三段話】

今天的流量密碼之一,雖然我不是利物浦球迷,都要叨光。歌頌的說話交給其他人,最近《Number》有一篇關於遠藤航的訪問,內容相當豐富,現在不會全部翻譯了,節錄其中三段分享。

在談到家庭的部分:

「本來我就不是很受大家喜愛(的球員)…也有比賽風格的關係吧,例如在日本代表比賽,現場支持者的打氣毛巾之中,最多就是TAKE(久保建英)、(三笘)薫,我和守田(英正)的幾乎沒有(笑)。不過,我一直都覺得沒有所謂,我只需要一些明白我的人明白我就好,也很幸運身邊有這樣的人。」

(下次買一條遠藤航毛巾)

對於在效力利物浦初期受到的批評:

「速度(慢)、判斷(遲緩)、(經常)犯規等等,大家說的我都知道啊,不過我本來對其他人的批評不會上心,真的要回應的話,我的角色,終究就是只要能夠阻止對手(進攻)就好。但如果前提是,大家覺得日本人不會以犯規去阻止對手,那麼就必須由我去改變。Klopp的足球,在Anchor(防守中場)的位置上,不犯規是不可能的事,利物浦的6號位置(防守中場)工作,不是大家覺得那麼簡單。」

關於自己表現持續成長的秘訣:

「我對監督希望想做的事情,經常會帶著『做得到』的想法去做…(略)…例如利物浦對Anchor的要求,用到目前為止的概念去理解是『不合理』的,運動量非比尋常,講求速度,兼顧範圍太廣。最初接觸時,對於Klopp所要求的(Anchor),我認為辦不到…但是,一切視乎你要不要從監督的角度去思考,去作出挑戰,只想著不適合自己,以此作為藉口,那麼你作為球員的前途也會完結。」

迷航吧 我沒有辦法
退左休啦
大知唔知差左邊3個?
尋晚嘅VVD 真係型到仆街
最多就是TAKE(久保建英)、(三笘)薫,我和守田(英正)的幾乎沒有(笑)。

咁進攻球員一定多fans d既
其實尋晚干拿迪block Nkk嗰球半單刀都好關鍵條友bulk得嚟仲要靈活
https://youtu.be/qD1VytW6lng?si=bTRW_6DjrNsN-ScX

睇番尋日打交片,發覺chilwell 原來一年前已經比人整過highlight 係佢lost control
傻紐:死撚開啦宗師
佢今季decision 真係好差
但佢有一樣嘢由加盟到而家都冇變
就係好L勤力 攻守都好肯跑
可能就係咁高普點都擺佢正選
想印航了
香港老細就係咁
淨係諗到宗
沙紐波出到既話要比佢地輪換下攞下feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞