[Enzo+caicedo=Endo]利物浦 對 修咸頓 2

1001 回覆
20 Like 23 Dislike
<借利關注組 - 卡華奴>

卡華奴外借到候城都一段時間, 叫做基本站穩正選企穩陣腳, 表現都越黎越好

在侯城佢既位置非常自由, 有時甚至排陣上佢會被列作輔鋒, 近兩場對修咸頓同西布朗都有入波, 全場亦做到威脅, 叫做慢慢搵返個狀態.

暫時見到優缺點仍然同以往差不多,
優點方面唔使多講, 技術仍然係唔差既, 射術亦有, 傳波眼界雖欠火候但最少在同齡人入面算合格以上,
缺點就係速度未夠快, 好多時佢既盤球靈巧有餘但殺傷不足, 暫時盤扭成功率以佢身型計都係未算高, 身形偏細粒身型弱係冇問題, 但最少要有古千奴既馬步同對抗去護波,

對佢我仲係有期望既, 不過佢一地要調整好個心態, 由一加盟時佢退出葡國U21既時候我已經話過, 佢太心急了! (亦算係自視幾高)

作為球員有自信唔係壞事, 甚至乎我覺得係成功球員必要條件之一, 但必需要認清客觀條件,

常言道欲速則不達, 呢個世界上當然會有天才球員一出道18/19歲直接彈起, 但更多既其實係慢慢打上黎, 以鍾斯為例, 年齡比佢大, 資歷比佢耐, 其實上年都仲踼緊英格蘭U21, 同樣義律而家都仲踼緊, 我自己覺得鍾斯同義律踼歐國盃U21對佢地成長都幾大幫助. (特別鍾斯踼完返黎係明顯更加成熟左)

不過有時球員發展都好睇際遇同選擇, 如果卡華奴今季唔係太急要轉會萊比鍚想踼常規正選, 留隊既話其實歐霸盃等等都有唔少空間比佢上場, 甚至啱啱聯賽盃決賽都應該會有份踼, 反而佢為正選而去既萊比鍚就撞正沙維西蒙斯令佢連落場機會都冇乜.

點都好, 外借侯城最近兩場都有入波, 共8場入3球, 算係慢慢回返正軌, 希望佢可以一步一步打上黎
我不嬲反泰既,從來唔質疑佢既個人實力
但傷成咁仲咁高人工已經算,重要早兩季佢真係落場有好大貢獻咩?
又唔係真係好覺又或者傷太耐我印象流已經唔記得 黎利前best 11無意見
黎利後就算啦 好難比咁高評價同期望
發覺自己睇咗咁多年波
越睇越理解唔到球例
不嬲死球入面 人馬疊雜
進攻同防守球員都係要自己搵位去走㗎啦
點解唔係colwill自己搵路線去跟實vvd?
endo企定冇郁過 點計做有參與?
祝唔祝賀我唔評論啦 事實上好多人對泰貢獻都overrated
我都因為佢個名J到爆 但事實佢根本身體唔夠強度去踢高普波
就算今季佢出得番 starting order都排好後
除咗FA cup 4強對曼城係好少少 佢係利生涯根本冇亮點咁滯
其實佢係頂唔順FSG啫
屌佢Henry條仆街又孤寒又冇口齒
如果有油王買起利,高普做到退休又點話吖
大家要知道
迷得軌都係…弱智的
出唔到既人永遠最勁
打生打死既就比人屌
弱隊唔覺佢超班
強隊更加唔覺靠佢carry
都唔好講佢傷個啲時間
球員本身我都respect嘅 起碼佢係真係想嚟利
同埋FA cup決賽出唔到你見佢都真係care
但overall d人屌太子屌帶仲勁過佢真係笑出聲
航哥係史特加都係著3號架啦
又陰啲陰啲反泰
VAR推翻之後,當時我立刻覺得
英超及其他杯賽黑暗程度
真世一
Dklm
如果呢啲都吹
你邊夠膽講越位既人走返出黎對防守球員豪無影響
就算有啲球員有意圖向前衝,都唔會下下吹啦
我覺得對龍影響先吹就正路

再唔係不如好似以前咁啦,但凡有一個人越,
有無攞波都係越仲清楚
其實加時個球我都覺得var仲係想捉
無奈真係太乾淨先吹唔走

阿狗場場咁做冇人理
冇記錯係foul 都冇
正常呢d 比人踩中後失控權球一定會吹foul
冇記錯減分比離場之後係開界外球
成件事離晒大譜
其實比新仔跟ok
Same thinking at that moment
慶祝完好耐都未開波已經諗緊係咪睇緊var
咁又唔關阿狗事既
呢d 不嬲都好少吹
係唔知點解尋日吹咁解姐
根本想做俾軌贏
Dklmch
仲記得昆沙輸球12碼等左幾分鐘先判

入左波唔計就cant do anything
普通傳腳波啲利迷都射哂精話好舒服真係笑撚死
接受唔到傻紐去其他club
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞