[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (96)

989 回覆
4 Like 0 Dislike
諗緊同一樣野, 不過我考慮點係X100vi細部D
易啲拎出街
響呢一度preorder,左,睇下佢cut 唔cut, 如果cut左就算
同Q2比,支鏡冇咁突,應該好拎好多,估唔到部Q2 都5 年,見到X100VI 係40M 我先有d想買黎試下
姐係而家已經唔ship香港?
咁之前pre order左嗰d!?
啲舊機係咪又炒起咗
部xs10兩年前買都冇price.com個價咁貴
屌,又手殘"響另一度"先啱
大陸都未必有貨
而家分別咩價位? 係咪大貨考慮緊20定T5
有貨先算
個初心mon唔係人人啱
20同T5一定揀T5

20個造工 軟件 像素 單卡 操控都唔夠T5好 仲有WiFi都係無T5咁穩定

試過t5貪輕啲平啲反moon換20然後又用T5
唔同階
二簡一我會買t5 塊芯最新個型都靚靚仔仔
Ching me too
2年考慮q定x100
最尾入左q

睇相發覺同部xt1分別唔係大到一望就好覺
同埋q啲色好灰

對我嚟講只係買個紅牌

加上突鏡去旅行收唔到入細袋
變左旅行都唔想帶
X100V 係MIJ
X100VI 變MIC 但係無人有意見照搶

見平時一堆攝L 見MIC 就踩 有趣
有啲問題想請教
自己本身有部XT2
因工作需要拎左黎錄影
當錄影果陣 每到5分鐘到就會開個新檔繼續錄
但我想一次過keep住錄13~15分鐘
究竟係咩原因導致到每5分鐘就斷開左
我揀1080 FHD 29.97P
張記憶卡係SanDisk Extreme PRO V30 U3 C10 UHS-I SDXC 記憶卡 256GB [R:200 W:140]
求教
相我就唔覺得灰,反而細sensor 就令我覺得麻麻地,因為之前買過sony a6000 同 a6500, 覺得麻麻就換左A7r2, 部Q2, 我會拎去旅行,但因為想試下富士d film style,所以先想買x100vi, 如果佢出部xpro 4 反而我就冇乜衝動
4gb file限制
京東抽籤個個位佢標1??90啵
到時如果賣¥19990就搞笑
好奇問下點解反而係唔敢係鋪買
最近都想入部3
個人覺得星際啲二手舖有啲鬼
我都係慣咗上Facebook/旋拍/DCfever揾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞