[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (96)

989 回覆
4 Like 0 Dislike
想問下有舊thumb grip 係咪會好揸手啲
想問sensor好似有粒塵,吹都吹唔走,好似喺塊玻璃後邊咁,我應該點算好?買嘅時候唔識check,宜家攞啲相出嚟睇先見到有粒黑點
好好多 不過啲啲轉盤就難用咗
你開到F16先見到其實影響唔大,換得鏡嘅好多時都會入塵。真係好介意嘅買vsgo 之類嗰啲sensor cleaner 自己抺都得
同埋應該唔會係cmos 玻璃後面,應該係粒塵痴實左only
清唔走,好似喺sensor同玻璃中間,F3.5已經見到
唯有聽日攞返舖頭俾人睇
痴實左姐
我一開始都好驚 覺得cmos好似好脆弱
試左一次自己買sensor swab 之後再上網睇人點清就發覺唔難。

https://youtu.be/240DGR4u_0M?si=o3rJEPyIUvN-up8a

無信心就搵人搞啦
我新手黎,不過部機未過10日,攞返去俾人睇安全啲,唔該哂ching
11:57左右
咁拎俾鋪睇睇啦 最緊要自己安心
小事黎
Ching 我之前都係咁, 之後放入防潮箱, 過左一排就冇事.
X100F 用家想升級 X100VI 但係買唔到
新手 10k budget 主要用來去旅行影下相
最好個mon 可以扭過來自拍 有無咩推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞