[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (96)

989 回覆
4 Like 0 Dislike
有冇巴打係xt20搭1680,放枱面係咪會比枝鏡頂起
Cut單啦
你有買到嘅方法可以cut
燈(LED前著燈, not flash) set返同室內燈光同色溫only
Btw想問下1655同33.4呢兩張係套左filter定打左燈

由其第二張影到隻布偶幾有feel
燈(LED著燈, not flash) set返同室內燈光同色溫only

同埋film sim應該係nostalgic neg
點漏
X100V停產炒到依家
下半年咁樂觀? 我睇兩年都未必有
x-h2s 係咪畫質上係咪無咁多限制
另外1655 都好似9年,係咪都唔建議入手住
x-h2s stack sensor黎 你影啲好快嘅野+要好快嘅連拍先有用 無記錯x-t5 mechanical shutter去到15fps 正常應該夠用 唔夠用你自然就唔會問呢個問題
1655無補充 我自己有一支
想揀部對焦快啲
因為同上面師兄一樣,主要影下寵物果啲
而家x-t5, x-h2s 價錢又好似唔差得遠
呢2部個af應該係fuji state of art 我覺得影寵物用途未必會差到好遠 有你都未入會分到
反而可以諗下其他配置 例如個mon岩唔岩用 會唔會要用到40fps continuous shooting呢啲
cut 啦, 日問夜問, 死都要做蠢老鼠
睇下班撚屌KOL吹幾多年囉

X100V初初都無炒架,係班撚屌無啦啦捧佢同其他富士機上神台,加埋fujixweekly出左名同菲林加價加到癲,大家就棄菲林退而求其次用X100V,加句“This camera shoots film like pictures"

炒到斷曬貨,d KOL又吹奏“You don't need the latest camera to take good photos",不斷退而求其次,推曬全部舊代上去
其實有咩好問唔想等咪cut喺度問完唔會排前兩個位
人地買部相機覺得好大件事,要全程直擊比全世界人睇ma
唔知疫情係咪個個悶到癲左啦
果排,就算依家,都好多ig reels拎部機套個濕尻preset加塊化過化骨龍既promist影一堆垃圾相極速過鏡加個lofi音樂扮大作
個陣睇到真係o撚咗 而家同x100vi最近嘅距離應該係price.com個thumbnail
買富士就係要靚仔好似係
想平收枝福仔 35mm f1.2,求屌醒

都知佢唔sharp。但大光圈手動鏡有feel
咁就應該要35 f0.9 但唔sharp
福仔 35 0.9好貴呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞