[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (96)

989 回覆
4 Like 0 Dislike
香港早2-3個月二手鋪都已經11k有盒有單
依家單機2電加柄自己放肥花應該都有9-10k
如果買新model會穩陣啲,無咁多積木/翻新機。
拎上手睇外觀,接口位,機身邊位,用手指掃感覺吓有無崩/花咁
新機依家無得check快門數喇, 盒好似無封條,睇開口位新唔新,配件膠袋巢唔巢等
其實你覺得佢新就係新,無得驚
咁又冇咁低,旋拍同肥花有堆人收9-10k都冇人PM, 前幾日見旋拍星際二手佬部11k剩機幾日就賣左,剩機齊盒應該自己放都可以10-11k
想收支35 f/2 大約幾錢度?
上年年中Carousell收咗支condition好好
Around 95% new, 兩千銀
gfx 價值好底,冇人理的😂😂😂,我21000買gfx50sii, 效出去二手得14500$
三陽輕便好多,成像算唔錯
巴打覺得支鏡ok 嗎 諗緊佢定1.4
沙田百老匯大大部x100vi放係度
2皮?
冇用過35mm F1.4
但呢支配X-H2輕身,AF-S超快
配X-T系列,買多個squarehood靚仔
日常開心使用
其實35mm f1.4/f2拎上手都幾輕巧,當然27mm真係輕到單手都得。不過新手不如買支變焦kit 玩住先,邊玩邊留意下自己影開咩焦距先買prime 會好啲。
有冇巴打用緊fuji 8-16mm鏡 好唔好用
有冇邊到買square hood 平 ,haoge 成幾舊 仲未計shipping
我買Squarehood.se
真係唔好揀35.4 用新機都接受唔到個速度

以前2千內買到就抵用

35f2>27f2.8>>>>35.4

入過兩次支35.4都放曬,買支手動鏡好過佢
Xs10 本身都大舊

想細不如xe4kit就係跟27f2.8

Or xt30ii
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞