[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (96)

989 回覆
4 Like 0 Dislike
唔該晒咁多位師兄,另外想問xt5有冇話用邊一張SD卡好?我見上網有人話會lag機
一定係新23 1.4 正到爆炸
v90啦
Kingston 如果係sd card穩唔穩
想佢update下個sensor
有人話差 我之用用佢sd 依家用佢cfexpress未試過有事btw t5雙卡 驚就買多張
但原廠鏡貴
fuji個網有compatibility list, 最好跟 我之前買kingston v90唔係on list之後用continuous shooting好易hang機
e+轉左lexar v90 (on list)冇試過出事
Top嘅UHS-I卡就夠玩extreme pro呢啲咁

UHS-II好唔抵買
要大Buffer玩連拍直頭唔應該用xt5, 搵部插CFexpress type b嘅機算啦
XT5幾時有update firmware 好想試新濾鏡
唔關事,每粒pixel吸光少左,點都多Noise左,再加上高像素少少手震放大左都濛
夏天wor, 富士心諗x100vi 至少要炒番夠皮先
長焦有冇好推介?打算追星用
正路係咪都係70300/ Sigma 100400 ?
話時話炒到上兩皮個5部x100vi行貨賣得出
賣得出未
想pin
咁跟返個list買ProGrade Digital SDXC UHS-II V90 Cobalt 算有時Xt5 RAW連拍卡唔快分別好大
True

xt3 + x100t

仲係用得好開心
我用x-s20都試過kick住/hang機 你x-t5更加要小心選擇 burst完一段用幾耐load返buffer入咭佢會有戔燈係咁斬
有無UK手足知道邊到有得訂/買 X100VI?
其實BH 一路未比cut 單,即係有機會只等到有貨?
我都想問,同一個情況,信用卡已扣數,要找卡數啦屌
adorama 有得cut 問左客服話有機會6月先有機
不過可以隨時cut單
6月買到都ok啊,我都係佛系等待
以咁既勢頭,香港應該出下一代都唔會原價買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞