加拿大救生艇申請急跌97.2%? 2023年9月得1宗申請? 唔係卦……

248 回覆
18 Like 78 Dislike
冇乜錢又係單身既,千祈唔好嚟加拿大(重要係溫多)。兩條友都叫好啲,兩個人一齊返工都差好遠
冇錢又得一支公既,去英國好啲
Lm
就算係加拿大本地人
個個都喺度屌加拿大政府啦
然後英國又係
Birmingham都破咗產
根本全世界度度都食緊屎
係爭在邊度食得大舊啲
依個真。嚟到加拿大想生活好啲,個人真係要識social。係迫住學social。不過去到邊都係架啦,識人好過識字。
加拿大人自己都想移民走
但當初好多人話係走難去加拿大
冇人吹過, 制度行之已久 唔係你話吹就吹
而係見到有班五毛喺度亂噏廿四
話醫療唔係免費,又話政府扣糧先至有得睇醫生
所以揭破佢哋誤導以正視聽
係呀,係假㗎,係我哋班留港撚响度圍爐唱衰加拿大,俾你識穿咗添,你好叻叻
計捚搵工時間就忟水
反駁隊啊sir你好
吸毒合法化喎,要揀都揀英國
你香港係咪攞最低工資先?
一開始適應期就想歎又唔係幾百萬未開頭
加拿大有私家醫生
唔敢講成個加拿大,各處唔同,但係溫哥華生活係好兩極
第一類係攞住幾球野黎full pay層樓,un un腳退休既當然係好好啦
第二類係最多30出頭,無家庭負擔,兩個出黎做野又係香港有積蓄個d,只要係溫哥華搵到份工,係呢到生活某程度上可以舒服過香港
第三類係fg無積蓄,黎係生存唔係生活,呢種會好辛苦但可能都捱到
第四類係最shit,最大機會回流同好多投訴既,就係係香港好好彩食到黃金期,做到叫manager grade但其實唔係有咩特才能個炸,係香港洗慣人,平時仔都唔洗自己點湊,黎到工又搵唔到,個個月倒錢出去,呢種我覺特唔係心理質素好強既話,無精神病都偷笑
加拿大啲咁既地方真係不值一去
係連登仔先吹奏
重慶大廈市
其實咪就係重覆返上一代既套路攞住外國pr再賣港. 呢啲基因真係一代傳一代
你一定係有問題啦
同你差唔多時間申請
未到年尾都批左
有冇人知出處係邊度?

留港豬最適合住支那香港
加拿大呢啲地方唔啱佢哋
我自己問題,唔想同人share嘢用
同埋住落都舒服,所以就懶搬

後尾咪轉另一份人工好啲嘅工,搵多啲嚟填數

可能非8大
畢業五年內,人工上到六位數有幾多人
又大麻又毒品仲要整間注射屋係你隔離,左膠又多,要移都唔去支拿大啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞