加拿大救生艇申請急跌97.2%? 2023年9月得1宗申請? 唔係卦……

248 回覆
18 Like 78 Dislike
咁係因為你識嘅嗰個人本身喺香港搵少錢啫

但就唔好FF自己喺香港做所謂主任經理,過嚟就好似連登仔咁樣講升職加人工、做到亞太區Team head
有得上電屋又平又有民主自由
第一次睇就覺得篇文好笑 再睇就覺得你可笑
真係唔知點解你呢啲人過到黎就變愛加力
我同你議事論事
話比你知呢度醫療唔係真係完全免費
而且仲出現緊好大嘅問題
你就trigger 左咁唔中意就唔好黎加拿大
唔係諗緊呢樣野係唔健康 係要去改善
每個地方都有好有唔好
起碼喺BC 空氣清新 有自由民主 有山有水 買送平過香港
但同時DTES 吸毒問題 治安問題 醫療問題呢啲缺點唔可以好似你咁用我唔知我唔覺你唔中意就走呢啲態度去看待

佢最搞笑係spin 去搵唔到醫生係你冇本事
吹到加拿大咁好咁洗咩走既人本唔本事 盲目支持同反對依家喺連登太常見
早洩
Lm
我22年落地時唔少係單人,最低500,好似都係yrt。
除非你一丁人都要住apartment,否則就算你最低工資都唔會用到一半,畀盡咪三成。
咁呢層我問題,我自己畀貴租要大房、獨立廁所同冇rommie
嗰陣份工真係最低薪酬,所以租金真係食一半
算啦 慳返啖氣
都試過相同經歷
叫佢地realistic d
佢地會哂鋼 變哂愛加愛英力

好多嘢唔係咁非黑即白 有give and take
因人而異
衝量過利弊自己覺得ok就得
咁咩原因誘使你住大啲都唔儲錢?及時行樂主義?
攞完pr就翻不如一開始唔好去
其實講生活香港真係好十萬倍
但係玩爛咗啦 2046都唔洗等
仲衰過大陸啲guanxi
即係講 有啖飯 但唔係你食囉

民主都要natural selection
條友明顯唔知5年要renew
冇禁submit?
因為搵笨
所長 有幾多個呀
過左去既人要加油. 唔再比香港人黎等於以後得番你地自己係果邊, 希望唔會比印印同藍C打謝
喺香港屌生存唔係生活,
一飛走就屌點解要生活
闢謠:根據IRCC 數字港人申請加拿大OWP/PR數字並無急跌9成
https://lih.kg/3632064
港豬本色
拎咗先算冇蝕底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞