一人一個痴線上司行為

466 回覆
2235 Like 20 Dislike
唔俾去廁所咁大獲
長期唔夠人
不嬲無welcome/farewell lunch
疫情後團年飯都無埋
不知幾好
同啲唔鍾意嘅人一齊食飯
慘過自己食
收工喺大堂lift等,睇下員工係味佢收咗之後就會即刻收工

多野做OT到仆街,可能好夜/weekend send email,跟著屈返你係你能力問題先要OT

(唔exactly係org chart上司,只係一個senior) 驚下屬功高蓋主,下屬做完嘅野唔俾佢send出黎,不停俾comments話你做得差,但原來自己私底下拎咗去present

(唔exactly係org chart上司,只係一個senior) 日日唔係遲到就射波,但又唔Q做野,但下屬做完啲野又借d e 私下send俾大老闆做status updates,扮哂自己有份參與

有情緒病,亂鳩咁diu7下屬,之後話果晚返屋企話食咗鎮靜劑
同事升職
出email約哂成個department啲人食外賣pizza lunch(20人左右)
食完之後出email話每人$140
last day仲叫做野 一律9做
發呆扮傻到收工
非禮罪同女權冇關喎
新manager 頭幾日返工請食下午茶
問同事平時食開邊間
講明唔好太貴
新manager攞到份menu收埋正價個頁menu
只係將tea set menu 傳俾同事叫下午茶
上司會係咁同我講自己俾條女飛,條女仲要係做雞,日7日係度叫春叫足2年好辛苦
same
試用期都未過,得11,500一個月
個經理已經屈我請成班人飲清玉
請一兩次都算撚數,當打好關係
屌佢老母差唔多每隔一日就叫我請
我唔肯,佢話我係乞衣
第二日即刻射波,永遠冇再返過
你唔單止上司,你d同事都係痴線
瀨比佢睇
細公司,收到大公司升職+多30%人工offer派散水煙 做左廿年既老屎忽話遲d一定有機會食因為我好快做唔住番番黎/比人炒番番黎
20日AL 任請
遲到早走
無女上司
呢啲咪情緒勒索囉
上司同我一齊通宵公司打邊爐
呢句真 成日同朋友講 總係有人睇公司睇到好大
我都會話 如果早兩年你中covid比人隔兩個禮拜 咁公司係咪執粒
有乜可能唔比請假 一冇咗你就乜野都停哂
咁撚得閒計住人哋去廁所去幾耐
我都諗左好耐,呢啲係咪情緒勒索
之前做正苦審計contractor ,佢哋個Head of叫埋我成team日日落街數老鼠影老鼠
Stock take點貨就試過mouse count真係第一次
自己dept 派20 利是
咁你quit未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞