一人一個痴線上司行為

466 回覆
2235 Like 20 Dislike
朝早眼前一黑暈低,要拎sick leave,佢話:你好好休息,咁今日就wfh啦

然後由朝早開始無停過打電話俾我直到收工時間
最憎啲監視型上司
24小時mon到實
有咩方法應對 懷疑佢有撚病
我又辛苦 勁撚唔自在,平時又唔係無貨交
香港地打工仔有邊個唔會上網蛇王
正撚屌嚟條仆街
我都有類似…
個陣親人岩岩走左第3日仲搞緊身後事
佢打電話黎話有個會要開又有票要出
要問第二條team借人會好無面

我:你都on撚9,你無面關我撚事 就cut線
點解唔拎假
少有post係我覺得無咩人吹水
真心覺得大部分有可能發生
睇佢地有冇做錯/ comment them
可以報老廉?
Printer 突然用唔到,顯示卡紙,佢就拎住printer 個紙托同幾張蚊出黎爛左既紙,喺同事面前行45678次,到最後無人理佢就擺啲爛左既紙同個紙托係枱「拿,我幫你地整返好部printer 啦」

勿相認
遲啲係468啦
有比,問過勞工處公司係有權追番,情況同出錯糧一樣,當行政失誤!
我唔想糾纏,想盡快走,所以照比!反正金額唔大
真心如果我地呢個情況,硬上勞資關係科同公司拆,就算最後我地贏都好,公司都會用其他途徑捐窿捐罅搵其他嘢攪我地!

明顯為啖氣!我個度先2 ,3千蚊,硬碰硬曬時間同精神!除非情況嚴重到涉及民事,都無謂攪!

所以心入面唔好受,明白!
公司唔掂 要節流 諗住炒人 lunch叫哂啲高層入房
每個人面前都有盒外賣 拎到意粉嘅就要俾人炒 飯嘅就可以留低
無錯
出黎做野就知道社會真係幾黑暗下

法律羸黎有鬼用

個人成個世界觀 價值觀都變得極度扭曲
之前黑雨落左波話我唔返公司幫手 但佢自己都冇返
#248咪答咗 扮盲?
已經算好
我個case 係新同事果份係我地咁多人(包埋老細)AA
叫我幫佢含撚 屌佢老母
個上司屌鳩全team話冇人肯俾意見,終於逼到有人俾意見,跟住立即ban對方話佢個諗法最好,仲衰撚過沒有沒有沒有通過
我以前有個上司成日叫人同佢去食下午茶,然後食食下就叫人請佢飲奶茶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞