一人一個痴線上司行為

466 回覆
2235 Like 20 Dislike
計住人去幾耐廁所跟住再話人去咗好耐
自己想早放就捉同事同佢一齊四點走
我想返工
我返 intern 試過上司邀請大家去佢相熟餐廳食飯
揸車車同事出去
食完飯佢去埋單 大家就講多謝老闆啦
點知條友問我地收返錢 都算
AA 除返開 你當$52 佢話收齊頭$60啦 揸車泊車油錢都係錢
之後仲要細細聲叫餐廳老闆出單寫大啲銀碼 佢話要拎返公司 claim 錢
有意無意行去你位 望你做緊咩
扮撚哂嘢係隔離枱吸印核對文件 好撚討厭
屈我請食飯
遲5分鐘都捉9你
做完啲野再老屈話你無做
女上司on9
不如講埋係咩工種
真係完全未遇到依種咁癲嘅上司
我張醫生紙話個醫生寫個病歷好花睇唔清楚 要我叫個醫生寫過
我叫佢自己問
今日見工,即日返工
見工個陣不停屌人
全線舖deploy 完新project,自己匿埋慶功
試過畀上司捉我去酒店開房
on9
同事投訴我伸懶腰影響公司士氣
日日wfh既上司認為投訴成立叫我以後唔好伸懶腰
無啦啦叫我入男廁含我
火化完都無野做嫁啦,番去做野有咩問題
類似但無咁癲

有期實在太忙, 唔想OT, 所以早半個鐘返公司開工
一個星期後, 上司call我入房, 屌我點解咁早返公司做野

同上, 因此, lunch早D食完, 早埋位做野
今次無一星期, 大約3日左右, 又俾佢call入房, 同樣劇情, 識悉的味道

同上, 真係無法, 所以就要開OT
今次耐少少, 大約兩星期, 又又又俾佢call入房, 屌你老味, 無限loop

事後收到風, 係部門主管睇到我果條team得我一個咁做, 所以就問一句
我上司覺得我咁做係落佢面, 主管出聲既時候, 係質疑緊佢既領導管理能力
但係我問返主管, 佢真係只係隨口問一句

BTW 我唔係office唯一早返, lunch做野, 開OT既人. 不過我上司領導管理能力真係唔掂
但個人能力真係無得講, 最大問題係好面子, 鍾意擦鞋仔, 成日都公私不分
當個個準時做野 有一個下屬早左開工 會怕比人覺得自己唔夠下屬勤力
扑埋?
努力工作
點自己同自己慶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞