一人一個痴線上司行為

466 回覆
2235 Like 20 Dislike
covid wfh果期無啦啦打俾個同事,同事去緊廁所聽唔倒call,之後係咁追問同事做咩唔聽電話

自己遲左send invoice俾會計部搞到找唔切數俾vendor block account,轉個頭話會計部唔跟佢D野

一年之內升左同事職跟住炒左佢,而個同事係正正常常

拎兩個木瓜放o係心口影相

叫人做野唔講清楚範圍、叫人自己諗,做完俾佢話佢唔係要呢D

P.S.以上唔係全部同一個人

想問番工自轉即係點?
咩係418
連續4個星期 每個星期返超過18個鐘
咁個員工就會有返d福利 大假個d
上司提議飲茶但係aa制
相認 原來你都係跟牙坦
唔好被害妄想啦
有男case㗎
不過少到你覺得無人肯接啫
刑事又使乜醫委會判呀
條撚樣假膠嚟佢另一個AC係屌女人
條片都幾ON9不過 講到唔辭職去唔撚到旅行咁
屌佢老尾又唔撚係流浪一年
條友仲打女朋友
女婆生女果日仲返緊工
生果陣攞左幾個鐘time off去陪老婆生女
老婆生完個女繼續返公司返工
仲要係第一胎
冇問題
但既然係aa就唔好逼人出席
條team攞獎
個GM影完合相之後趕晒啲人落台
原來想單人影
好老細
果時武肺,返左份新工,
間公司得一格男廁同一格女廁,
有日阿姐無啦啦閪撚哂臉周圍問哂全層既女同事邊個去完廁所整到咁污糟,無人認,咁大家就係到討論究竟有咩咁污糟,最後八到原來係因為個洗手盤邊同地下有幾滴水

過左一個禮拜有日lunch time後,
佢又發癲屌話個廁所好污糟有人唔沖廁,
跟住係公司wtsapp gp話要搵hr睇cctv搵下邊條仆街唔沖廁 全部同事:

再過左排,有朝成條team一齊見partner開會傾公事,
開會前有位女同事去廁所,
開到咁上下阿姐又去左個廁所,
跟住一返來阿姐就當住所有人(連partner)面前,
無啦啦屌柒個女同事
:喂!XX! 你係咪唔識去廁所?點解去完廁所唔撚沖廁?!你知唔知咁樣好有問題blablabla一路屌
女同事:
其他人:
俾佢屌果位女同事好委屈咁,啲partner就勁撚尷尬
開完會仲同我地講辛苦哂

事後個女同事同我講,話佢真係有沖廁,公司得一格廁所唔沖一定俾下手知
之後我地發現,原來係公司廁所個水壓唔撚夠力,
果期武肺個個去完廁所都會kum蓋沖,
正常沖完廁唔會打返開個廁板double check,
沖一次唔夠力沖就
依件事之後搞到所有女同事去廁所都瘋狂double check ,兼洗完手有滴水係地下都要抹撚乾淨先敢出返去

利申:已走 希望間公司快撚啲收皮執笠
睇, 如果真係返公司 claim 係呃錢

如果係自己另外開嘅私人公司玩扣稅好正路
明知水壓細就沖完睇一睇啦
就係無人知
係佢果排日屌夜屌 hr走去搵人搞搞廁所先知
咪玩
沖廁個時一禁制聽水聲已經估到啦
學到野
Last day仲交新嘢俾佢做,咁你覺得係邊個問題?駁嘴駁到你咁柒都係第一次見
成日叫下屬幫手聞下佢隻杯有冇臭味
唔覺得有問題唔得?
你份人工包埋叫你做工作範圍既野有咩問題?
而家叫你做唔合理犯法野?
你就真係onL9 喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞