一人一個痴線上司行為

466 回覆
2235 Like 20 Dislike
少少長
大慨半年前,因為OT 太夜 call 車番屋企,然後撞車撞到條腰。
當時已經即時報警兼上埋白車,同時間都影哂相通知HR 同 上司。

翌日都仲要我番工(因為細公司我唔番啲嘢無人做),
結果做嘢個陣又扭一扭,睇骨科開咗14日病假。
交醫生紙個陣上司即刻發癲,迫我番咗兩星期每日半日(同時教其他人做我啲嘢),然之後叫我WFH。

當我WFH 時,佢地攪唔掂啲嘢打嚟發脾氣屌我,然後我抵唔住頸鬧番佢地,結果我就乜都唔做,直接放病假。

完哂病假後就遞信(3個月通知),最近一個月我開始搵工見工(一定請假/射波見工),佢地條氣唔順追番我發生交通意外個個月的糧(當時我已經叫公司出4/5糧比我,事關我本身都可以claim 保險),但當時佢地以 公司可以出全糧為理由照full pay 比我。

係呢個追討過程,個上司以不同理由質疑我所有證明,包括(報假案、假醫生紙) ,最後佢地要我嘔番當時所有出多咗的糧!
唔洗
Part time唔俾請假 早成幾個禮拜通知已經
咁勞資糾紛鋤得入又係咪奶三萬個執法能力丫
返通宵 嗰晚dayoff 阿姐凌晨1點幾打十鳩幾個電話call我返去 因為個fulltime放飛機冇返
唔畀去廁所 屌你老味小學生上堂咩
好明顯你嘅職業=兒子
咁做乜唔自己做返呢?點條𡃁做乜
個同事唔係fixed term contract
冇義務要返夠40個鐘
啲肉質會變㗎
咁最後你有冇俾返?
捉人遲而自己都唔係搭正做野個d 先仆街
下次可以做得精啲,minor edit 完再交
講到明請食下午茶呀嘛。。。
無開工利是
啲人成日話屌你老母

已經證明咗女權高過男權

鬧人係揀最重要嘅閙

唔會屌你老豆,屌你三姨婆,屌你七叔公

只會話屌你老母
要對客見客行業。行規9 -9:30要開始對客,1. 日日開會開到11 點。客打黎唔比聽、客到左唔比見,要開完會先。2. 睇實cctv, mon實去左邊。cctv見到見完客,即刻打電話黎問返埋位未。3. Teams 唔比較offline, busy , 會控制你揀available
上司放假放到唔記得返工
學校副校,要所有同事Whatsapp開藍剔同埋Group message 放工後收到都要1小時內回覆「知道」
唔敢ot
差唔多 又係有事扭親返唔到成日工
局我自己走 講d好難聽嘅說話人身攻擊你
話我唔走reference 寫花你
係依行生存唔到
個行又細 走個排
因為做唔哂d野 都每日搵我出氣

到個排有2個幾月都要係屋企
Reference letter又唔肯比
得份proof

搞到每次見工都要搵d政治正確嘅答案覆過骨
見工唔通話因為工傷唱前老細咩

每次諗返都眼濕濕
成日攞個肚腩撞我
好多年前又係有個TB老細,佢打電話搵個二判,二判訓係醫院聽唔到電話. 之後醒左聯絡返 ,係office聽到個TB老細電話屌鳩佢「屌你老母,你病唔洗做啊?」 之後個二判無幾耐真係病死左係醫院. 呢d仆街人格TB反而好景時搵到好多錢 ,揸跑車 住豪宅 幾層樓收租.股票幾百萬係手。希望恆指跌咁多年收左佢皮.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞