“盛事”經濟,玩完架啦

381 回覆
754 Like 41 Dislike
大把國際明星請得郁廿 阿富汗 伊朗
以前玩winning ml 班人
仲要又話歧視中國人乜乜柒柒
當打嘅基本唔會黎,請返中超隊黎算啦
以前香港搞呢啲「盛事」,有冇試過柒到咁嘅田地?當然冇

點解,正正就係做決策嘅人唔同,佢哋跟制度做嘢,知所進退,即使未必樣樣做得好出色,但起碼唔會柒到貼哂地仲要繼續幫自己掘大個窿

即係以前嘅香港根本冇機會柒到咁,而現時嘅情況,老老豆豆,原本可以好處理得得體好多,全香港識處理嘅人多不勝數,只係冇人有義務出手,但最大問題都係呢個垃圾政權唔會畀佢哋出手

仲有,以前政府唔會咁無聊養「反駁隊」,正常政府係要搞好PR,你哋呢啲新時代產物,加油啦,香港想仆直就靠哂你哋㗎啦
橋就我哋諗…..
落場起碼有一兩個識
美欺唔落場識你老鼠
請彭麗媛黎開演唱會都唔請Beyonce啦
點解要比錢美國人賺
所以Rod Stewart啱啱取消咗香港站,驚人投訴佢喉沙唔收貨
其實唔計梅建國
想睇依隊多過咸爺隊波
有權用盡,刷鞋至上
你隻政府打手收皮啦
個個post都喺到妖言惑眾
而家係政府出100萬想食人夾棍,定人哋存心呃你香港球迷啊?
度度踢都開開心心,唯獨香港冇人想踢
明明自己古惑仲喺到含血噴人
你講果啲都係亞洲人
人地講緊係國際級既人
你勁有政治智慧
佢嚟到,佢老到你認唔到㗎啦
我無知架 先想問下啲人點做
唔知以為個個都都咁有學識 點知係9up
到而家大家都睇到由主辦到局腸成班人個處理手法,都肯定個責任唔一定係人哋度,又或者大家都有責任

但你講到人哋一心嚟搵你笨咁
講国語!!
佢都係退一半
有架

2003年沙士 後 維港巨星薈都係甩碌

不過 起碼個陣仲會揾個官上垃圾會卒下
民事好合理 而家告都未告 tatler 就退錢 咁先係影響聲譽
似鄉下佬
你呢隻CCtoy花粉就真係收皮啦
唔夠人講,自己失去理據就話人妖言惑眾,最叻就屈咗人哋係政府打手先

政府付出幾多錢還政府出幾多錢,球隊同主辦單位簽咗合約係點樣比賽嘅情況就係點樣

你唔好將幾個狀況擺埋一齊,自行串連咗做一個故事
所以依家好正路,最好就係個ceo第一日出黎就話會退啦

成年事根本係pr太差 搞到咁
Taylor Swift 都wfc ??
人地一落地搞個show 帶動周邊經濟係講緊億億美金

yoasobi aimer 我都有聽
唔係yoasobi、ado、LiSA、Aimer 唔紅
但同國際巨星比 有啲距離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞