“盛事”經濟,玩完架啦

381 回覆
754 Like 41 Dislike
美國對美國人負責
唔知你點樣得出呢個結論
如果係咁就唔會咁多街友 道友
我唔止講美國
都有講英國同法國 就算其他歐洲國家發達國家都係咁
你覺得美國大選完就會無0元購?
咁樣叫對市民負責
Failed state 啊係
個問題核心就係其實世界各地都唔係大家想像咁好 有民主自由有主權係為咗自己可以決定到自己嘅社區點樣 而家有選票都唔見得有好轉
歐洲電費貴唔止因為天然氣加價 係因為環保政策啊傻閪用大量可在新能源 再減少石油產品使用量
代價係電費貴咗 同埋可能唔夠用
你講嘅俄烏戰爭的確影響油價 但係點解淨係對歐洲咁大影響
有選票可以解決到問題 就唔會有衝突啦
環保政策 咪撚係政治 傻鳩
有民主自由有主權係為咗自己可以決定到自己嘅社區點樣 而家有選票都唔見得有好轉?
你做乜代人地講姐
你香港一票都無阿
咪撚再同我臭蟲論啦
撐香港政府 你都撐得特別柒
你做反駁隊都要扣錢啦
你淨係講香港冇主權香港冇選票
就幫唔到自己個社區變好
除咗冇主權同冇選票之外 有乜嘢係救唔到呢而家
政府做野唔岩你心水影響到你利益咪屌囉
既得利益你又唔講 係你不知不覺其實用咗好多香港本身有嘅野爛船都有三斤釘啊
差極城市硬件本身都好過好多城市

同埋你係咁講民主政府會負責
係係係 咁我咪比例子你囉 負責咗去邊度啊
咪又係道友街友0元購
邊個要負責啊咁
叫強國top tier演出者黎人地都唔黎啦
又要幫你宣傳夜繽紛又盛
你繼續左拉右拉邊度乜乜柒柒邊度衰 再唱好香港
香港都真係會好? 我真係覆你都廢事
我係你咁有想法 出去開post 唱好 再屌柒人啦
喂喂 你講個d野真係毫無logic
我上面一巴巴打落你塊面度 貼撚埋新聞
柒完又同我再轉移視線 講第二啲野
你真係好撚柒 真係浪費時間
民主自由會變多數人暴政
治理一個地方唔係越多人參與就越好
人性係貪念 人係會為咗自己嘅利益行先 而唔係整體利益 推環保 推lgbtq係多人支持 咁對於少數呢?
見唔到反對just stop oil?
見唔到啲窮人喺冬天嘅時候連暖氣都俾唔起?
邊個要為咗呢啲人負責?
環保政策呢啲政治又關主權咩事?
真係所有人都有say?

香港有冇選票都唔會影響香港嘅硬件好過好多地方
你條柒頭睇下gdp 犯罪率 房屋 就業 弱勢社群保障先
你咪淨係講主權囉

你自己講民主政府會負責㗎 0元購 打劫 咁嚴重
邊個落台解決呢啲問題啊?答咗我先啦
就係想了解下你哋諗咩
原來有選票就等於有一切
新加坡都一人一票架
咪又係無人敢正面屌柒李家
你可以話係因為佢而家做得好先冇人屌佢
有事嘅時候都係唔屌得
要起幾多個化淡廠先可以抵銷到?
又要用幾百億?最多咪係佢哋冇遠見 係起東江水管冇諗過起化淡
同埋東江傳輸管道都係沉沒成本 唔需要計?
另外俾錢幫助中小企 咁係有人做詐騙㗎啦
呃政府錢有幾出奇? 所以嗰條友咪要坐監囉
虛假資料啊
唔見佢幫幾多中小企頂過咗?
都係因為就算公布你哋都唔會睇
又話一巴一巴?
淡水又無計起廠房 淨係計每立方米水價
外國買技術唔係錢 新加坡用咗幾多年先可以完全做到
抗疫基金又拎個呃政府錢俾人發現捉咗去坐
都係反駁唔到抗疫基金的確有幫到唔少中小企 尤其是食肆

你真係好撚柒型啊反駁唔到就人身攻擊 你答到邊個要為0元購負責未
唔通呢個就係連燈時事台lv?
中共眼中嘅邪惡軸心國
快撚啲再用你啲新聞一巴巴打落黎啦
追撚住你黎屌啊
有主權有一切咁
你講到一個主權有一人一票嘅地方係好嘅未
英美法加奧?有邊個地方政府唔俾人屌架
想笑,講個親身例子你聽,親歷細公司故意串請抗症基金時先請人報大數,然後人地未完probate就搵理由炒走,抗症基金就入晒袋,呢單亦唔止一單半單
立法就經過立法會,立法會政府就係政權組織,過程就係政治
完,講多無謂
咁咪香港人自己仆街
你係有權利篤佢架
篤完佢 佢咪好似上面單新聞咁囉
睇到呢度某條友就知,特府學校教育中開始鼓勵仇視移民係遲早事
唔係喎,你話政府唔鐘意就有權ban喎
講出來我點知政府鐘唔鐘意
今日車公廟個師傅都知車公簽都唔可以"亂咁解"啦
即係要睇係咪政府鐘意啦,咁你即係自已兜巴星緊自已?
咁搞笑
而家係篤你個舊老細犯法wor
關政府咩事 政府驚做原告人? 咪玩啦無論咩遊戲規則都會有可能有漏洞啦 咁新政策都要完善啦

政府而家唔鍾意咪唔俾錢 你可能會話唔知佢唔鍾意啲咩 咁係咪咩都唔做放棄算?

同埋呢件事根本就係香港人仆街為求賺錢不擇手段 所以就算係有民主選舉 都會變多數人暴政 因為假設大部份人都係自私 只要有既得利益嘅人多過50% 其他嗰啲人就係試用期都未完就俾人炒咗嗰個condom咁 因為佢哋唔會被考慮
鄧局長話就算係事實,講多幾次覺得你搞事都犯法喎
即係點
我點知公開講抗症基金搵丁算唔算"煽動"
我驚死架
如果覺得第二度好咪移民囉 關咩事
不過啲人好似移完慘多過開心咁
會令人覺得仇視係嗰啲講留港撚咩咩咩嗰啲
既然如果離開咗嘅 留低嘅人同移咗民嘅人有咩關係 呢啲人講完係為咩?覺得自己決定係正確?
英國人就英國人 加拿大人到加拿大人 仲講咩香港人
驚死無問題架
你可以選擇唔講
呢個係你嘅選擇
你選擇咗放棄
而都係會有人選擇出聲
因為佢啲想香港呢個地方唔好話變好啦 唔好變得更加差落去 就算而家咁樣都真係好過好多一線城市
首先點解講要睇政府“鍾意”已經係問題
不過你答唔到點解咁係冇問題
算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞