“盛事”經濟,玩完架啦

381 回覆
754 Like 41 Dislike
韓團 Aespa 要來香港了
https://lih.kg/3625787
電車男講兩句
人民行動黨至少識收買人心
組屋政策大多數感受到好處就冇乜人嘈
同埋佢地商業同政治分得好開
重有呀,23條都未正式上,上埋你再睇先講啦
一早講咗,香港攪「仇外主義統戰民心」,香港死得更快

但好多弱智連登仔只為駁嘴拗頸,死?到時先算

遠離連粉紅自救吧
窮人基本福利已經好過好多地方香港有一半人住緊喺公屋居屋你睇吓其他地方先?<.---------- 嘩,好撚威呀,新加坡八成人住組屋tim呀,平均六百至八百呎,好似你香港人千萬住二百呎,真係好撚威呀屌你老母
香港好多制度好過好多地方 唔係講緊政制 而係好似公共設施呢啲有好嘅標準 淨係睇馬路 你去過台灣日本就會知道 揸車有幾難亂到仆街個個紅綠燈都係袋口位.<--------------日本交通好撚過你香港一千條街呀,咁都講得出,痴能線
如果所有制度全部推到 邊個有信心可以建設到一個同以前差唔多嘅香港<------------依家係特府自已推倒,市民冇能力去推,講多句都要拉,問特府啦,要有建設呀嗎你話
咁不如你回應下話無人敢提出問題
有好處就唔好 又唔讚下?
同埋其他地方好好咩
政府大把文宣去講"正面"野,駛撚我做
同埋連謝偉俊直頭係建制都比李家超恐嚇
其他重有乜人可以講野??
取消成個東南亞
所以我個人唔止低消費,直接係不消費,除日常飲食交通以外可免則免
係 新加坡係獨裁係你唔要嘅野
同埋除咗佢無第二到
除咗新加坡仲有邊到
美英法加澳都無咁
唔撚威 但好過好多地方
仲有東京同新加坡無取消,你將香港同馬尼拉/台南比?
外面我寫過幾多十次新加坡係威權,絕冇誤會過
但行動黨最少注意收買民心,大家長式嚴管仔女但唔會做九野
香港,篤魚蛋救經濟,咪笑死人啦
見唔到本土文化研究?
講咁多議題提出
睇唔到?
咪又係獨裁
自打嘴巴完未
人哋新加坡人都唔會反政府啦
要做到新加坡先要無人反對
自已搵下本土研究社比藍人威脅過幾多次
佢地頂住壓力堅持我好敬佩,但本來就唔應該係咁
世上唔係咁多勇士
求其拿一個咁少的例,睇下戲劇協會被壓又如何
新加坡政府點壓制反對派麻煩自已查,我唔係你何媽唔負責餵你
唔報,即係冇事,點解冇報就避講,正
你又話香港唔出得聲
仲提新加坡 要民主自由就要取捨架啦
又要好似新加坡 又要有民主
邊到做到?
睇下歷史先係李光耀強力施政 全部變曬順民 同埋而家嘅所謂反對派同之前香港泛民有咩分別都無主要決定權搞笑?
成班可以用2蚊搭車啦
“盛事”經濟,玩完架啦
https://lih.kg/BEGCwzX
#301 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
講兩句啦
而家係講緊有無人敢提出問題
戲劇協會個問題係佢哋提出咗
而家係哋拎住政府錢去做啲政府唔鍾意嘅嘢
咁佢哋提出咗呢一個問題 會令香港社會反思
如果真係要做到呢個作品 可以係其他地方演出
好似同19年有關嘅電影咁
唔係plan a唔得就唔做
雖然佢哋真係俾人打壓 咁都無計 因為政府想學新加坡強硬管治
同埋要有人關心社會再做實事先有用
你都話你唔係我老母唔使喂俾你啦
上網自己搵例子啦 大把人係唔同方向做緊同本研查差唔多嘅嘢係得連燈先係咁
口講就話要民主自由 但係實質係想要新加坡咁
咁依家香港基本上同新加坡一樣但其實差得更多,新加坡威權上面好彩有班能人,香港?你咪同我講李家超楊潤雄係個種水平喎,同埋佢地係唔夠人來,但又點?你推得佢郁?你只可以眼巴巴睇住佢渣埋大家一齊撞山
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞