“盛事”經濟,玩完架啦

381 回覆
754 Like 41 Dislike
潤腸紅係真心唔明水人落香港後臨場加一百萬叫人做埋旅遊大使的問題所在

而呢條友係ao,我估其他受重用的ao水平都係差不多
而香港政府話往後攪盛事會由政府做更多監管

由班土佬ao做指揮就等仆街
呢個人無品味無國際視野,唔曉商業社會運作, 有事就潑婦罵街
大家準備好好快又有笑話睇
Taylor Swift 歷史上第一個「年度風雲人物」嘅藝人,你WFC?
人地一個show帶動周邊經濟係講緊幾億鎂。
白紙運動一出

大陸政策即反轉解封,香港照跟,聖誕已經有航班出入境

就當你講同大陸,2023一月初已經同大陸通返
其實一日仲有日本歌手嚟表演一日都未玩完
要佢地都唔嚟除非香港人人工跌到深圳民工咁
但短期內出現既機率接近零
一個真正嘅國際大城市 日日都有各樣盛事 有如家常便飯
偶然有個餸唔係太啱胃口 都唔會咁大反應啦
唯一有效的合約係球隊與瑞士佬

m標誌係開始前一季左右香港政府想要政績格硬塞比人
政府答應跨部門支援,有美斯另外比1600萬
條件project要落政府名,做唔到就我所知無懲罰條款

法理上政府零理據走去咬,點知香港主要官員同議員瘋狂恐嚇人
--------
當然時事台有班垃圾仲堅持有錢實有人幫香港做野,知唔知2019後香港政府曾請國際pr改善形象,好多間都唔接單

加埋香港政府發顛干涉商業糾紛呢個風險,要反映風險起碼開貴4成
香港政府仲堅持要同受國際制裁的比膠超互動,呢度都要加錢... 呢個位沙特係唔洗,因為無受制裁加係美國盟友

當攪盛事成本都貴人勁多,你覺得有未來?當然班垃圾寧願狂洗post都唔敢正面回應,香港就係呢班忠誠廢物害死
照你條件,開一場都算盛事,又贏啦
學陶生講小農DNA諗住買菜搭份蒽,可能焗腸心態梅西黎得踢就比多個錢佢,等佢做個順水人情踢完就大合照同佢哋握埋手同順手遊維港,剪埋做宣傳片變相變咗代言呢條屎橋咁,但佢哋冇諗到美斯個大頭同代言有幾貴有幾多合約要簽要傾,點用佢大頭、宣傳d乜、時效、分紅等一大堆存在條款,大陸一個小小白酒牌子代言都比緊幾千萬先做到啦
抵你現實低收入
種弱智唔係扮
肥媽真係去左大馬登台
出黎駁下
食左好耐花生

香港而家淪落成點係人都知
人地支那起碼跟返獨裁地方個市價請人先
你仲拎自由地方個價黎傾

邊個柒
獨裁地方個市價唔會貴過香港嗰價
沙地咪又係獨裁啲普通門票都平過香港

其實香港人自己都唔鍾意香港
點叫其他人鍾意呢個地方
佢變到點都係香港 有人搞衰咗 香港人咪應該自己搞番掂
唔好話咩港共係到點變好 對於呢個社區 好多嘢都可以做
唔係一定要從政 先可以做到野
香港人係羨人富貴厭人貧
根本就唔關呢個地方事 係香港人本身就係柒頭
唔順心就放棄晒所有
批評永遠都係最容易 建議先難
完全可以見到上面班所謂香港人淨係識批評
完全體驗到咩叫有破壞冇建設
政府唔插入,招呼好d,人地咪講心
而家?
招呼好啲應該係邊個做
唔係應該主辦咩
不過人哋日本好多嘢招呼真係好啲 好似更衣室都靚啲
都唔夠時間傾啦,23年曼聯都放過風有機會黎香港,不過因為唔知香港封到幾時,就取消左
政府插左手入黎政治化左
正正經經娛樂咪唔駛咁柒
班受制裁人仕唔知自己神檯貓屎
衝晒出黎攞彩
商演立即變左政治活動
俾啲建議 睇下謝偉俊 班議員係垃圾會 講兩句
然後個政府又話你煽動 又話軟對抗 又話諗起2019
呢個時間仲會水人俾建議

唔係傻就係壞
2023年三月,曼聯宣布七月去亞洲踢熱身賽。

香港同年一月時已經放棄大部份隔離政策

我就從來未聽過曼聯有放風嚟香港踢熱身賽
政府個宣傳網即情可以改做水魚之都,咁實會大把”國際巨星”搞門傾合作。。。
人哋剛剛喺沙特踢完場波即刻搭飛機過唻。。。落機竟然喺停機坪無瓦遮頭企定定影相曬到仆晒街。。。
當年皇馬過唻嗰次同依家比真係無得頂。。。班星要去飲嘢嘅飲嘢,叫落Club嘅就落Club,睇嘅開心踢嘅又有得玩。。。嗰陣時都係因為沙士後請佢地唻刺激本土氣氛。。。點解兩次咁唔同?。。。
東京
個場坐唔爆人都好睇過香港
反證23條當前,特府真係心急畫面夠靚過晒火位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞