“盛事”經濟,玩完架啦

381 回覆
754 Like 41 Dislike
重晌度重覆乜野冇比意見
你比埋我份,隨時坐得監
係,我明,冇報即係冇事,咁羅
佢變到點都係香港 有人搞衰咗 香港人咪應該自己搞番掂
唔好話咩港共係到點變好 對於呢個社區 好多嘢都可以做

做?特府唔鐘意都係軟對抗,事實講多幾次有人講明都係有罪
你提埋我份好冇
睇下大陸呢排反應
成件事就係政治操作,完
而家係奴才治港,差不多架喇ching
我講2023年暑假冇外隊

然後你揾一篇2022年2月嘅報導 ,你on9?
嘥撚氣仲係度講正能量
香港就係見唔到任何希望丫嘛

我都話盛事經濟玩完,要準備定後事經濟
風光大葬點都好過屍橫遍野
一早搵定,傾定啦你估係普通人去街場跟隊咩
今次都大把人屌政府啦
又有無人要坐呢
有啲野本身就唔關政治事
連燈仔都有份搞柒香港最早啲柒po好多都係唔用腦啦同啲正苦kol 一樣
咁以前都係叫開某d人士係有牌黑社會
上下都似黑社會 都係合情合理
首先沙地本身私下比左個旅遊大使佢
佢一個人兩億港紙
剩係係ig 出post 仲要包食包住阿屌你老母

仆你個街 你訓左幾多年?
2020之後 已經講緊攬炒 先死而後生
你支那 港共一日唔死 唔爆
你一日都救唔到香港

你個啲口吻"有破壞無建設"十足十當年保皇奶共狗咁
社區好多野做? 做風濕阿
見到你段野令我諗起2019年前香港政治環境咁
時光機咁
先死而後生
死咗點生 不如講下
就係去到而家先見到攬炒好撚有問題
講嗰啲就走曬啦
而家係爛船有三釘
如果你係一個香港人嘅話 點會想呢個地方變差
雖然你會話政府會介入 但係有好多基本嘅嘢都可以做
同埋其實2019年尤其是區議會 無論黃藍都係咁多弱智
有啲根本就乜撚嘢都唔識 唔通政見大過所做嘅野?
同埋根本有好多嘢都唔關政治事
係唔知點解不講黃藍嘅香港人先鍾意咁
踢場波都關政治事
呢啲嘢係香港人搞出嚟
我就係留係香港 但要攬炒 你所講個啲人
有幾多 睇下正負皮就知 我都廢事講啦

政治光譜唔係得黃藍
咪撚再講埋啲老土野啦
乜人最撚鍾意提黃藍?我都無講過

見到你話好多野都唔撚關政治事
衣食住行 乜都關政治事
我屌你都廢撚事啦

好似回到19年咁撚老土
究竟係訓左好耐 定時光機錄音帶
柒夠可以再訓架啦
再唔係睇多兩本書擴闊下個眼界啦
仲有唔洗同我講依加仲可以做到啲乜乜物物
做乜直接去做得架啦 如果你真係咁撚有想法
仲有見你咁有高見 覆撚埋樓上
睇下謝偉俊 班議員係垃圾會 講兩句 個回覆
想知你有乜撚野高見
不如出下國先
你講到衣食住行都係政治
你着衫 食飯 住邊 搭咩車 關政治咩事不如你解釋吓先
2019過咗4年 連登政治光譜咪就係得黃藍囉
唔通仲有其他?
你留喺香港 如果你都要攬炒係你戇鳩
攬炒完 好似菲律賓 馬拉咁 你又接唔接受到啊?
接受唔到就收皮啦
定係你未去過唔知發生緊咩事
正負皮如果可以代表到香港人 不如喺連登選舉算啦使乜要選舉啫
同埋不如你去多幾個唔同地方先
再講香港有幾差
你一定未撚去過美國睇下LA幾撚多道友 幾撚多問題先
英國同歐洲其他國家都一樣
你係咪未撚出過國
我就係無知 先睇下你班時事台高智商人士有咩睇法
點知原來同啲議員差唔多
你都係收皮啦
要發生的始終會發生,唔係你埋個頭落沙狂叫我睇唔到就冇事的
香港一路走下圾係事實,由數字到人心都反映晒
好似老人病,一開始轉壞就會轉,睇醫生都只係可以拖慢幾耐分別
反正特府係唔會認有問題,提出問題的人通通鎖晒了事
既然係咁,你都係接受現實啦懵仔
衣食住行的確全部關政治
垃圾收費都要立法,立法就係政治
一係你上山斬柴自已種野過活
呀,香港依家連自已搭木屋過活都唔比,唔記得左
都唔關國唔國際事,政府角色只係提供理想環境 + 場地畀人搞活動

商業活動就係有賺有蝕有風險,由得主辦方承受就可以

事實係香港政府太恨有政績,覺得機會難得上晒身 + 心 做多咗喇根本
李華度堅誇張,勁耐之前
日本場波就真係純球會活動
冇帶咁多野上身
你唔見首相,天皇,市長來打卡
人地無需靠呢d來搏民望
甚至我覺得所謂"資助"就被迫帶咁多條件
對方球會正正係唔想搞政治先至唔多合作
無錯係差咗
但係基本嘅野都仲係好過好多發達國家
去法國扒手打劫scam咁多
去英國佢哋窮到燶 仲誇張過香港
去美國 除非你好有錢 可以住喺富人區 如果唔係就係同街友做鄰居
去加拿大 都係等美國大水喉
呢啲發達國家都有問題 你哋又見唔到?
政府係傻閪 唔代表香港人要做傻閪
提出問題係要解決唔係盲屌
香港好多制度好過好多地方 唔係講緊政制 而係好似公共設施呢啲有好嘅標準 淨係睇馬路 你去過台灣日本就會知道 揸車有幾難亂到仆街個個紅綠燈都係袋口位
窮人基本福利已經好過好多地方香港有一半人住緊喺公屋居屋你睇吓其他地方先?
仲係有好多好嘅嘢係到 只係你哋全部忽略晒 淨係想攬炒如果所有制度全部推到 邊個有信心可以建設到一個同以前差唔多嘅香港或者唔好話以前 2024年嘅香港都做唔到
睇吓黃色經濟圈就知唔係拎住民主自由嘅旗號就做咩都得好似盆菜水魚咁
同埋而家經濟最強勁嘅國家係新加坡
新加坡咪又獨裁
只不過係佢哋有遠見
又唔見新加坡人淨係屌政府
過咗2019 之後 大把人提出問題啦
紅山半島 垃圾徵費
大把人做緊嘢去完善香港制度 雖然唔係可以直接影響到政制 但影響緊社區
紅山半島就係啲媒體爆出黎 同埋僭建問題 去睇下本土研究先啦佢哋咪就係提出緊問題嘅人
你地自己放棄仲話人戇鳩懵
Doer >dreamer
追求自由民主唔代表要拋棄晒所有嘢
同埋睇返2019 其實啲公共設施係香港人自己交稅,俾錢起 跟住自己打爛佢
不過講返轉頭都冇用 而家就係就算香港冇以前咁好 都好過好撚多地方
你唔好以為唔接job 就逍遙法外

唔接job 仲大侮辱過唔上場

-樣有報復方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞