講你既煩惱黎聽下?(2)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔知仲搵唔搵你好
做主動好攰

你地既對話係咪有來有往先?淨係得一方做主動唔得

我已經唔知
佢唔係唔會應
但總係感覺好冷淡
我真係好唔開心
成日問自己做錯左啲咩

一開始明明唔係咁
係咪撩起左我 所以你就玩厭左?
唔知仲搵唔搵你好
做主動好攰

我已經唔知
佢唔係唔會應
但總係感覺好冷淡
我真係好唔開心
成日問自己做錯左啲咩

一開始明明唔係咁

男仔係咁 熱情好快淡 見面應該會好啲
我本身都好怕玩whatsapp
不過新相認都會傾幾日嘅
唔知仲搵唔搵你好
做主動好攰

我已經唔知
佢唔係唔會應
但總係感覺好冷淡
我真係好唔開心
成日問自己做錯左啲咩

一開始明明唔係咁

不過新相認都會傾幾日嘅

有keep住見架都
佢搞到我好鐘意佢
唉 好唔開心

唉 屌...
自己ON99 上網申請完借錢唔記得左DEL紀錄
畀屋企人發現左
根本老豆就唔明我!
成日話你老豆我以前有幾辛苦 又要供樓又盛
話我而家9 FING FING 點解仲要好似咁抑鬱咁
仲要話係咪我畀醫生呃錢 點解成日要幾千幾千咁食藥
大佬 而家抑鬱我想嫁咩 我唔係低落去界到對手成手血我都唔想去睇醫生
我夠唔想做水魚 下下幾千食埋啲19藥穩定我情緒
我夠想我可以靠自己 正正常常咁做返個人
抑鬱呢樣野根本靠意志係好返唔到 就係要食埋垃圾鎮定劑去平復自己
我自己好怕我好唔返 我都知其實同絕症無分別
但係我無得簡 我都唔想搞到自己咁 我咁大個人搞到窮到要借錢我想嫁咩
我真係唔想再浪費時間做人 我好想一槍殺死自己 我唔想再係度日日畀情緒病困擾住我
如果聽日出街畀車一野車死左就最好

屋企人唔諒解真係會好hurt
不過佢地尤其是老一輩都唔明抑鬱係點
佢地唔明唔緊要,搵明既人講啦

借錢好少事咋嘛,六個月好快捱得過
返工返學忙時間就會過得快d架啦
可能遲d返學太開心,忘記埋抑鬱添呀

多謝你絲打
屋企人暫時幫我清左睇醫生筆卡數先 但係都要努力啲搵開支

屋企人雖然把口話你,但都係錫你既

不過而家都要再諗下辦法
銀行無穩定入息證明好似唔批貸款(雖然而家借少少地10000)
好想有工返呀
畢左業個幾月都未有人請

fresh grad 係難搵D
有無話自己想做咩工? OFFICE? CS?
人工預有幾K?
返工係咁俾一個人性騷擾又避唔到佢
同朋友傾又無補於事佢地都唔明我心情所以冇乜點講
又冇理由搞到報警
好煩 唯有入嚟呻下

係上司定同事?
唔報警,但會唔會試下同女上司講?
或者有冇其他女同事一樣有呢個困擾?

絲打 我好心痛你
我知你呢一刻好驚搞大件事佢會冇左份工/比人唱etc
但係我覺得你無謂忍得太辛苦啦
反正份工只係bull shit
你第時諗返轉頭為左份垃圾工忍左咁耐比個垃圾人騷擾 何必呢
做人最緊要係自在同心安理得呀 工既野冇左呢份咪搵過份囉,加油 支持你呀~

我兼職咋佢高級過我都算係半個上司 有諗過quit但係我鍾意咗個同事唔想因為個垃圾quit所以先呻下

竟然為左鐘意既同事而忍性騷擾

好想繼續見到佢

同左個男仔表白佢唔鐘意我 仲要打比我係想點

打比你講咩?

佢喂左一聲就冇再講野 deadair左幾秒之後我就收左線
返工係咁俾一個人性騷擾又避唔到佢
同朋友傾又無補於事佢地都唔明我心情所以冇乜點講
又冇理由搞到報警
好煩 唯有入嚟呻下

係上司定同事?
唔報警,但會唔會試下同女上司講?
或者有冇其他女同事一樣有呢個困擾?

絲打 我好心痛你
我知你呢一刻好驚搞大件事佢會冇左份工/比人唱etc
但係我覺得你無謂忍得太辛苦啦
反正份工只係bull shit
你第時諗返轉頭為左份垃圾工忍左咁耐比個垃圾人騷擾 何必呢
做人最緊要係自在同心安理得呀 工既野冇左呢份咪搵過份囉,加油 支持你呀~

我兼職咋佢高級過我都算係半個上司 有諗過quit但係我鍾意咗個同事唔想因為個垃圾quit所以先呻下

竟然為左鐘意既同事而忍性騷擾

好想繼續見到佢

好啦 咁你自己小心d
同左個男仔表白佢唔鐘意我 仲要打比我係想點

打比你講咩?

佢喂左一聲就冇再講野 deadair左幾秒之後我就收左線

咪理佢啦 等佢再搵你
唔搵就罷就
唉 屌...
自己ON99 上網申請完借錢唔記得左DEL紀錄
畀屋企人發現左
根本老豆就唔明我!
成日話你老豆我以前有幾辛苦 又要供樓又盛
話我而家9 FING FING 點解仲要好似咁抑鬱咁
仲要話係咪我畀醫生呃錢 點解成日要幾千幾千咁食藥
大佬 而家抑鬱我想嫁咩 我唔係低落去界到對手成手血我都唔想去睇醫生
我夠唔想做水魚 下下幾千食埋啲19藥穩定我情緒
我夠想我可以靠自己 正正常常咁做返個人
抑鬱呢樣野根本靠意志係好返唔到 就係要食埋垃圾鎮定劑去平復自己
我自己好怕我好唔返 我都知其實同絕症無分別
但係我無得簡 我都唔想搞到自己咁 我咁大個人搞到窮到要借錢我想嫁咩
我真係唔想再浪費時間做人 我好想一槍殺死自己 我唔想再係度日日畀情緒病困擾住我
如果聽日出街畀車一野車死左就最好

屋企人唔諒解真係會好hurt
不過佢地尤其是老一輩都唔明抑鬱係點
佢地唔明唔緊要,搵明既人講啦

借錢好少事咋嘛,六個月好快捱得過
返工返學忙時間就會過得快d架啦
可能遲d返學太開心,忘記埋抑鬱添呀

多謝你絲打
屋企人暫時幫我清左睇醫生筆卡數先 但係都要努力啲搵開支

屋企人雖然把口話你,但都係錫你既

不過而家都要再諗下辦法
銀行無穩定入息證明好似唔批貸款(雖然而家借少少地10000)

希望你快d解決到,然後開開心心咁返學
唔知仲搵唔搵你好
做主動好攰

我已經唔知
佢唔係唔會應
但總係感覺好冷淡
我真係好唔開心
成日問自己做錯左啲咩

一開始明明唔係咁

不過新相認都會傾幾日嘅

有keep住見架都
佢搞到我好鐘意佢
唉 好唔開心

可能佢突然覺得你太主動佢冇乜feel呢
等佢喺熱情果個狀態再搵你傾計仲好啦
熱臉貼冷屁股既感覺真係唔好受 唔好比機會人地咁樣對你

唔知仲搵唔搵你好
做主動好攰

我已經唔知
佢唔係唔會應
但總係感覺好冷淡
我真係好唔開心
成日問自己做錯左啲咩

一開始明明唔係咁

不過新相認都會傾幾日嘅

有keep住見架都
佢搞到我好鐘意佢
唉 好唔開心

咁仲應唔應該keep住講早晨
每次搵佢都覺得自己好傻

唔知仲搵唔搵你好
做主動好攰

我已經唔知
佢唔係唔會應
但總係感覺好冷淡
我真係好唔開心
成日問自己做錯左啲咩

一開始明明唔係咁

不過新相認都會傾幾日嘅

有keep住見架都
佢搞到我好鐘意佢
唉 好唔開心

每次搵佢都覺得自己好傻

唔應該
就算拍左拖都唔會每日講早晨

我已經唔知
佢唔係唔會應
但總係感覺好冷淡
我真係好唔開心
成日問自己做錯左啲咩

一開始明明唔係咁

不過新相認都會傾幾日嘅

有keep住見架都
佢搞到我好鐘意佢
唉 好唔開心

每次搵佢都覺得自己好傻

唔應該

之前講過日日whatsapp佢講早晨 佢話好
但唔知點 一陣成版whatsapp都淨係得早晨
無其他野

我已經唔知
佢唔係唔會應
但總係感覺好冷淡
我真係好唔開心
成日問自己做錯左啲咩

一開始明明唔係咁

不過新相認都會傾幾日嘅

有keep住見架都
佢搞到我好鐘意佢
唉 好唔開心

每次搵佢都覺得自己好傻

唔應該

之前講過日日whatsapp佢講早晨 佢話好
但唔知點 一陣成版whatsapp都淨係得早晨
無其他野

咁就唔洗再講啦

座完監出黎 唔識面對自己
由細到大都係冇朋友
雖然我試過刻意改變自己
都識多左人
但唔開心
得一個好朋友 但佢去左外國有自己生活啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞