講你既煩惱黎聽下?(2)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
錢啊 真係覺得自己好失敗
食藥又食到自己返工好大壓力咁 賺唔到錢交醫藥費

返緊咩pt呀?
錢啊 真係覺得自己好失敗
食藥又食到自己返工好大壓力咁 賺唔到錢交醫藥費

返緊咩pt呀?

暫時返緊餐廳 PT都OK
之前返FT就頂唔順
唉 屌...
自己ON99 上網申請完借錢唔記得左DEL紀錄
畀屋企人發現左
根本老豆就唔明我!
成日話你老豆我以前有幾辛苦 又要供樓又盛
話我而家9 FING FING 點解仲要好似咁抑鬱咁
仲要話係咪我畀醫生呃錢 點解成日要幾千幾千咁食藥
大佬 而家抑鬱我想嫁咩 我唔係低落去界到對手成手血我都唔想去睇醫生
我夠唔想做水魚 下下幾千食埋啲19藥穩定我情緒
我夠想我可以靠自己 正正常常咁做返個人
抑鬱呢樣野根本靠意志係好返唔到 就係要食埋垃圾鎮定劑去平復自己
我自己好怕我好唔返 我都知其實同絕症無分別
但係我無得簡 我都唔想搞到自己咁 我咁大個人搞到窮到要借錢我想嫁咩
我真係唔想再浪費時間做人 我好想一槍殺死自己 我唔想再係度日日畀情緒病困擾住我
如果聽日出街畀車一野車死左就最好

多謝你成日幫手推post

單戀真係好辛苦,想同佢傾多啲計
又怕chur得佢太盡,對我又忽冷忽熱
真係好難捉摸
諗唔到又要入嚟訴苦

真係好難捉摸

我都單戀過好多次 明白你個種感受 我覺得做返自己先可以最好
真係好難捉摸

或者都係,太緊張其實會失去左自己
我好愛你 好唔捨得放開你 但我知道你對我只有壞影響 只要繼續同你一齊 我depressions就唔會好番 我成日以為自己已經好番晒冇事 但只要一嘈一鬧交就會出番黎 我好厭惡每次聽你講對唔住話會改 但過兩日又故態復萌
其實我心知你依家咁對我 都係我一手造成 我一直對你遷就你迎合你 你就越變本加厲
好快就要分隔兩地 第一年大家唔係大家身邊 你再發脾氣我都唔可以即刻黎搵你氹你 呢一年可能都冇時間再陪你打機 我真係好愛你 但我都想愛自己⋯⋯⋯
突然訓唔著,啪左安眠藥都訓唔到 好辛苦
真係好難捉摸

或者一齊左 未必係你想像中咁美麗咁完美。
不如試吓另一個角度諗 係你嘅就係你
i am waiting for you
i am waiting for you

呢位手足咩事
我覺得自己好垃圾 成日咩都唔敢去做
再唔係就係諗太耐 機會都走埋 有時諗返起都後悔
好想自己可以大膽啲 趁有機會就去做想做嘅嘢
回頭望返我嘅人生好似空白嘅咁 完全無嘢值得一提
我覺得自己好垃圾 成日咩都唔敢去做
再唔係就係諗太耐 機會都走埋 有時諗返起都後悔
好想自己可以大膽啲 趁有機會就去做想做嘅嘢
回頭望返我嘅人生好似空白嘅咁 完全無嘢值得一提

咁唔好回望囉,望將來囉,
人生有八十幾年命 你而家先過左少少
你今日開始改變都唔遲呀
真係好難捉摸

或者一齊左 未必係你想像中咁美麗咁完美。
不如試吓另一個角度諗 係你嘅就係你

佢對你忽冷忽熱咁你就唔好中個頭埋去
等佢黎搵你
突然訓唔著,啪左安眠藥都訓唔到 好辛苦

唔好迫自己訓啦
我好愛你 好唔捨得放開你 但我知道你對我只有壞影響 只要繼續同你一齊 我depressions就唔會好番 我成日以為自己已經好番晒冇事 但只要一嘈一鬧交就會出番黎 我好厭惡每次聽你講對唔住話會改 但過兩日又故態復萌
其實我心知你依家咁對我 都係我一手造成 我一直對你遷就你迎合你 你就越變本加厲
好快就要分隔兩地 第一年大家唔係大家身邊 你再發脾氣我都唔可以即刻黎搵你氹你 呢一年可能都冇時間再陪你打機 我真係好愛你 但我都想愛自己⋯⋯⋯

呢個係惡性循環

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞