講你既煩惱黎聽下?(2)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

出黎做野之後
每日都行屍走肉 日日OT唔知為乜
又冇朋友 女朋友更加唔使旨意識到
完全見唔到希望 好似只係等緊死咁
好想快d了結自己

做左幾耐呀?會唔會想轉工?
一世人好快過 忙下忙下咁就會錯失好多野

出黎做左幾年野了
好似好多野都已經錯過左
冇得返轉頭
人生已完

點會冇得返轉頭?你仲廿幾歲 而家仲未遲

見到好多後生過我嘅人生活咁多姿多彩
四週圍去 朋友又多
自己就已經冇機會再識朋友
冇機會有女朋友
孤獨老人都仲有人關心下
我就咩都冇
人生已完

既然講到咁多野失去左 點解唔轉工?

佢會唔會過一排冇咁忙架?
可能佢都忙緊 以為你向佢呻 佢會覺得你比更多煩惱佢

你好好過自己既生活啦,如果佢忙完可能會感激你既體貼呢

搵左好多野去distract自己
唯有係咁諗

佢會唔會過一排冇咁忙架?
可能佢都忙緊 以為你向佢呻 佢會覺得你比更多煩惱佢

你好好過自己既生活啦,如果佢忙完可能會感激你既體貼呢

搵左好多野去distract自己
唯有係咁諗

悶就上連登吹水囉
呢幾日個身體都痛
之前做完手術間唔中就會咁
好無力感

Take care啊
做其他野分下心會唔會冇咁辛苦呀 例如煲下劇?

半夜訓唔到 同左鐘意既人講自己唔舒服
佢朝早淨係回左個emoji
朋友仲關心得我多啲

我同男朋友一齊左無耐 大概兩個幾月
同一間公司做野 佢係主任 我系一個pt妹
一齊返工就係見面既時間 我返工佢放假 佢唔會黎接我收工 但我成日去接佢收工...
佢放假無野做 兩個人好少出街 傾既野多數系公司啲濕鳩野
差3年.. 佢18歲就出左黎做野 大家既世界好似好唔同 唔知要點同佢相處
有時系手機見到有女仔搵佢 都唔敢問唔敢check
公司班同事成日話我痴住佢 佢又好驚比佢大佬知我地一齊 但明明就成間鋪既人都知

好煩好煩 唔知佢諗緊咩
同一間公司做野 佢係主任 我係一個pt妹
一齊返工就係見面既時間 我返工佢放假 佢唔會黎接我收工 但我成日去接佢收工...
差3年.. 佢18歲就出左黎做野 大家既世界好似好唔同 唔知要點同佢相處
公司班同事成日話我痴住佢 佢又好驚比佢大佬見到我地一齊 但明明就成間鋪既人都知

好煩好煩 唔知佢諗緊咩
公司班同事成日話我痴住佢 佢又好驚比佢大佬見到我地一齊 但明明就成間鋪既人都知

好煩好煩 唔知佢諗緊咩

唔好成日對佢獻殷勤 唔好check佢 唔好chur佢公開你地既關係
同佢保持距離 等佢調返轉黎痴住你
鐘意咗一個女仔 但係佢有鐘意嘅人
求屌醒

鍾意一個人冇罪㗎所以我唔會屌你

係囉 鐘意人冇罪架 最緊要識錫自己

不過日諗夜諗 真係好辛苦
之前見過一兩次面 又冇留contact 淨係用snapchat或者係LoL入面先會講到野
問題係佢好少覆我
根本就冇可能 但係我都放唔低

你地未算好多交流姐,可能你對佢既好感都係因為腦內既幻想

自問個樣唔差 但又唔係靚
偏偏best fd係女神 同佢一齊好自卑
個個男仔都要追佢 係佢隔離就好似透明人咁

自問個樣唔差 但又唔係靚
偏偏best fd係女神 同佢一齊好自卑
個個男仔都要追佢 係佢隔離就好似透明人咁

我明白 不過你都會有你值得人中意既地方既
唔係個個男仔都溝女神嫁嘛 內在都好重要

好煩好煩 唔知佢諗緊咩

唔好成日對佢獻殷勤:-( 唔好check佢 唔好chur佢公開你地既關係
同佢保持距離 等佢調返轉黎痴住你

AGGER 愈對佢好佢就覺得你唔會離開佢
不過其實拍拖真係盡量避免同同事拍拖 公開又尷尬多人抽水 搞地下情又辛苦
或者絲打你會唔會考慮轉工?
出黎做野之後
好想快d了結自己

出黎做左幾年野了
好似好多野都已經錯過左
冇得返轉頭
人生已完

四週圍去 朋友又多
冇機會有女朋友
孤獨老人都仲有人關心下
我就咩都冇
人生已完

因為轉工搵唔返咁嘅人工
我仲頂到壓力
但係問題係好孤獨
想做自己想做既野但系唔得
單戀真係好辛苦,想同佢傾多啲計
又怕chur得佢太盡,對我又忽冷忽熱
真係好難捉摸

我都單戀過好多次 明白你個種感受 我覺得做返自己先可以最好

或者都係,太緊張其實會失去左自己

或者一齊左 未必係你想像中咁美麗咁完美。
不如試吓另一個角度諗 係你嘅就係你

佢對你忽冷忽熱咁你就唔好中個頭埋去
等佢黎搵你

原來真係會咁,尋日等到四點
佢主動同我講野,又開心左一輪
可能我講得太多,佢會嫌我煩
但唔chur佢,怕佢會覺得我冇誠意

唔好計住計住佢幾時搵你,幾時熱情
當個普通朋友傾計就得
你太care佢會傾得唔暢快 人地會睇唔到你吸引之處

點解怕佢覺得冇誠意?
你誠意太多反而人地覺得你唔好玩
無論男女,chur得太多都會自降level

我返來了
呢兩日佢已經完全冇睬我了
應該,可以徹底死心
出黎做野之後
好想快d了結自己

出黎做左幾年野了
好似好多野都已經錯過左
冇得返轉頭
人生已完

四週圍去 朋友又多
冇機會有女朋友
孤獨老人都仲有人關心下
我就咩都冇
人生已完

因為轉工搵唔返咁嘅人工
我仲頂到壓力
但係問題係好孤獨

上黎識朋友啦
以前玩舊登時都有識唔少FRIEND 識左幾年仲有KEEP住聯絡
所以唔會無機會識朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞