講你既煩惱黎聽下?(2)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
日痛夜痛 食止痛藥都冇用

有種生不如死既感覺

呢樣真係慘,有錢有藥都解決唔到
https://youtu.be/-3TmzrEDuJ8

沒有不會淡的疤
沒有不會好的傷
好掛住香港... 同埋好擔心呀媽
係我離開香港前半年同阿爸離左婚 唔知佢擺脫到個陰影未..成日都好怪自己當初係咪唔應該去外國讀書

一定唔會係唔應該去外國讀書 呢個關乎你前途,
無論你爸爸媽媽有冇離到婚都會想你好

多d打比佢地傾電話囉,放假盡量返香港陪下佢地啦,媽咪見你生性又識take care佢感受佢一定好安慰
平時會唔會同阿媽傾心事架?借d意同佢傾心事然後再關心佢離婚既野囉~

多謝巴/絲打 我都明 其實都係我有個心障係到
我每個星期都會同媽媽Skype 既,不過唔問佢心中既感受,我係個啲好怕見到人唔開心個啲人.. 我唔知佢覺唔覺得我生性 有時佢都會隱約講得佢自己一個人 生活好難
我一年半先可以返香港一次呀.. 機票太貴

我係絲呀
你大個啦,可以同阿媽變做朋友既角色,互相分擔煩惱啦
你試下同佢講你既感情煩惱,講講下佢可能會放下心房同你呻下呢
你唔需要諗咩說話開解佢,你只要靜靜聽佢呻,同埋話比佢知仲有你錫佢同支持佢咪得囉

唔該曬你絲打 我嘗試一下 希望成功

返工係咁俾一個人性騷擾又避唔到佢
同朋友傾又無補於事佢地都唔明我心情所以冇乜點講
又冇理由搞到報警
好煩 唯有入嚟呻下

係上司定同事?
唔報警,但會唔會試下同女上司講?
或者有冇其他女同事一樣有呢個困擾?

絲打 我好心痛你
我知你呢一刻好驚搞大件事佢會冇左份工/比人唱etc
但係我覺得你無謂忍得太辛苦啦
反正份工只係bull shit
你第時諗返轉頭為左份垃圾工忍左咁耐比個垃圾人騷擾 何必呢
做人最緊要係自在同心安理得呀 工既野冇左呢份咪搵過份囉,加油 支持你呀~

我兼職咋佢高級過我都算係半個上司 有諗過quit但係我鍾意咗個同事唔想因為個垃圾quit所以先呻下
返工係咁俾一個人性騷擾又避唔到佢
同朋友傾又無補於事佢地都唔明我心情所以冇乜點講
又冇理由搞到報警
好煩 唯有入嚟呻下

係上司定同事?
唔報警,但會唔會試下同女上司講?
或者有冇其他女同事一樣有呢個困擾?

絲打 我好心痛你
我知你呢一刻好驚搞大件事佢會冇左份工/比人唱etc
但係我覺得你無謂忍得太辛苦啦
反正份工只係bull shit
你第時諗返轉頭為左份垃圾工忍左咁耐比個垃圾人騷擾 何必呢
做人最緊要係自在同心安理得呀 工既野冇左呢份咪搵過份囉,加油 支持你呀~

我兼職咋佢高級過我都算係半個上司 有諗過quit但係我鍾意咗個同事唔想因為個垃圾quit所以先呻下

竟然為左鐘意既同事而忍性騷擾
唔知仲搵唔搵你好
做主動好攰
唔知仲搵唔搵你好
做主動好攰

你地既對話係咪有來有往先?淨係得一方做主動唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞