講你既煩惱黎聽下?(2)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唉 屌...
自己ON99 上網申請完借錢唔記得左DEL紀錄
畀屋企人發現左
根本老豆就唔明我!
成日話你老豆我以前有幾辛苦 又要供樓又盛
話我而家9 FING FING 點解仲要好似咁抑鬱咁
仲要話係咪我畀醫生呃錢 點解成日要幾千幾千咁食藥
大佬 而家抑鬱我想嫁咩 我唔係低落去界到對手成手血我都唔想去睇醫生
我夠唔想做水魚 下下幾千食埋啲19藥穩定我情緒
我夠想我可以靠自己 正正常常咁做返個人
抑鬱呢樣野根本靠意志係好返唔到 就係要食埋垃圾鎮定劑去平復自己
我自己好怕我好唔返 我都知其實同絕症無分別
但係我無得簡 我都唔想搞到自己咁 我咁大個人搞到窮到要借錢我想嫁咩
我真係唔想再浪費時間做人 我好想一槍殺死自己 我唔想再係度日日畀情緒病困擾住我
如果聽日出街畀車一野車死左就最好

屋企人唔諒解真係會好hurt
不過佢地尤其是老一輩都唔明抑鬱係點
佢地唔明唔緊要,搵明既人講啦

借錢好少事咋嘛,六個月好快捱得過
返工返學忙時間就會過得快d架啦
可能遲d返學太開心,忘記埋抑鬱添呀

多謝你絲打
屋企人暫時幫我清左睇醫生筆卡數先 但係都要努力啲搵開支
唉 屌...
自己ON99 上網申請完借錢唔記得左DEL紀錄
畀屋企人發現左
根本老豆就唔明我!
成日話你老豆我以前有幾辛苦 又要供樓又盛
話我而家9 FING FING 點解仲要好似咁抑鬱咁
仲要話係咪我畀醫生呃錢 點解成日要幾千幾千咁食藥
大佬 而家抑鬱我想嫁咩 我唔係低落去界到對手成手血我都唔想去睇醫生
我夠唔想做水魚 下下幾千食埋啲19藥穩定我情緒
我夠想我可以靠自己 正正常常咁做返個人
抑鬱呢樣野根本靠意志係好返唔到 就係要食埋垃圾鎮定劑去平復自己
我自己好怕我好唔返 我都知其實同絕症無分別
但係我無得簡 我都唔想搞到自己咁 我咁大個人搞到窮到要借錢我想嫁咩
我真係唔想再浪費時間做人 我好想一槍殺死自己 我唔想再係度日日畀情緒病困擾住我
如果聽日出街畀車一野車死左就最好

屋企人唔諒解真係會好hurt
不過佢地尤其是老一輩都唔明抑鬱係點
佢地唔明唔緊要,搵明既人講啦

借錢好少事咋嘛,六個月好快捱得過
返工返學忙時間就會過得快d架啦
可能遲d返學太開心,忘記埋抑鬱添呀

多謝你絲打
屋企人暫時幫我清左睇醫生筆卡數先 但係都要努力啲搵開支

屋企人雖然把口話你,但都係錫你既
同左個男仔表白佢唔鐘意我 仲要打比我係想點
同左個男仔表白佢唔鐘意我 仲要打比我係想點

打比你講咩?
好眼訓
好眼訓

呢幾晚同佢傾得太夜嗎
好眼訓

呢幾晚同佢傾得太夜嗎

I'm someone who's not gonna let another undeserving people into my heart.
好眼訓

呢幾晚同佢傾得太夜嗎

好掛住香港... 同埋好擔心呀媽
係我離開香港前半年同阿爸離左婚 唔知佢擺脫到個陰影未..成日都好怪自己當初係咪唔應該去外國讀書
好想有工返呀
畢左業個幾月都未有人請
好眼訓

呢幾晚同佢傾得太夜嗎

I'm someone who's not gonna let another undeserving people into my heart.

你呢排點啊
好掛住香港... 同埋好擔心呀媽
係我離開香港前半年同阿爸離左婚 唔知佢擺脫到個陰影未..成日都好怪自己當初係咪唔應該去外國讀書

一定唔會係唔應該去外國讀書 呢個關乎你前途,
無論你爸爸媽媽有冇離到婚都會想你好

多d打比佢地傾電話囉,放假盡量返香港陪下佢地啦,媽咪見你生性又識take care佢感受佢一定好安慰
平時會唔會同阿媽傾心事架?借d意同佢傾心事然後再關心佢離婚既野囉~
好想有工返呀
畢左業個幾月都未有人請

我都明白會好無助
會唔會試下搵d低要求d既公司呀?再慢慢升上去轉公司?
啱啱同個女仔拍拖無耐 發覺自己唔係想像中咁愛佢 但佢好愛我 唔認心講分手 定係狠D一了百了好?
啱啱同個女仔拍拖無耐 發覺自己唔係想像中咁愛佢 但佢好愛我 唔忍心講分手 定係狠D 一了百了好d?
啱啱同個女仔拍拖無耐 發覺自己唔係想像中咁愛佢 但佢好愛我 唔認心講分手 定係狠D一了百了好?

你諗清楚未?會唔會比機會大家培養感情先呀?
好想有工返呀
畢左業個幾月都未有人請

我都明白會好無助

我仲take左個part time master
有幾份工都有positive feedback 但最後都冇offer
send cv send到好灰

你諗清楚未?會唔會比機會大家培養感情先呀?

我驚培養落去會傷得佢更深
好想有工返呀
畢左業個幾月都未有人請

我都明白會好無助

我仲take左個part time master
有幾份工都有positive feedback 但最後都冇offer
send cv send到好灰

你咁勤力,遲d一定會有公司賞識你
Send到攰就抖一排囉,可能過一陣會有新既公司出post請人呢
不過你有冇搵過agent幫你搵工呀?雖然我未搵過,但會唔會易d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞