講你既煩惱黎聽下?(2)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

啱啱同個女仔拍拖無耐 發覺自己唔係想像中咁愛佢 但佢好愛我 唔認心講分手 定係狠D一了百了好?

你諗清楚未?會唔會比機會大家培養感情先呀?

我驚培養落去會傷得佢更深

咁快d走
好想有工返呀
畢左業個幾月都未有人請

我都明白會好無助
會唔會試下搵d低要求d既公司呀?再慢慢升上去轉公司?

我仲take左個part time master
有幾份工都有positive feedback 但最後都冇offer
send cv send到好灰

你咁勤力,遲d一定會有公司賞識你
Send到攰就抖一排囉,可能過一陣會有新既公司出post請人呢
不過你有冇搵過agent幫你搵工呀?雖然我未搵過,但會唔會易d?

試過啦 有份工講到好似會請我咁 最後等左成個星期都冇消息
問agent點 佢都唔覆我
我想溝女
I'm someone who's not gonna let another undeserving people into my heart.

你呢排點啊

無. 分了
不會再點樣........
都無得再點樣............
大家最後都不岩大家根本就.........
不想再因為佢而喊了....
喊了. 只會聽到他講.....''我不識HANDLE 你這樣, 依加係我性格....個樣就係佢性格.......本身人係有性格, 不想變同變不到是2樣野...''
既然那麼他性格, 何必再一起. 辛苦了2個月,真心覺得夠了, 最後一次.
那麼沒心的人.....
一成不變既人, 無需要再值得一起吧.

好掛住香港... 同埋好擔心呀媽
係我離開香港前半年同阿爸離左婚 唔知佢擺脫到個陰影未..成日都好怪自己當初係咪唔應該去外國讀書

一定唔會係唔應該去外國讀書 呢個關乎你前途,
無論你爸爸媽媽有冇離到婚都會想你好

多d打比佢地傾電話囉,放假盡量返香港陪下佢地啦,媽咪見你生性又識take care佢感受佢一定好安慰
平時會唔會同阿媽傾心事架?借d意同佢傾心事然後再關心佢離婚既野囉~

多謝巴/絲打 我都明 其實都係我有個心障係到
我每個星期都想會同媽媽Skype 既,不過唔緊問佢心中既感受,我係個啲好怕見到人唔開心個啲人.. 我唔知佢覺唔覺得我生性 有時佢都會隱約講得佢自己一個人 生活好難
我一年半先可以返香港一次呀.. 機票太貴
係我離開香港前半年同阿爸離左婚 唔知佢擺脫到個陰影未..成日都好怪自己當初係咪唔應該去外國讀書

多d打比佢地傾電話囉,放假盡量返香港陪下佢地啦,媽咪見你生性又識take care佢感受佢一定好安慰
平時會唔會同阿媽傾心事架?借d意同佢傾心事然後再關心佢離婚既野囉~

我每個星期都會同媽媽Skype 既,不過唔問佢心中既感受,我係個啲好怕見到人唔開心個啲人.. 我唔知佢覺唔覺得我生性 有時佢都會隱約講得佢自己一個人 生活好難
返工係咁俾一個人性騷擾又避唔到佢
同朋友傾又無補於事佢地都唔明我心情所以冇乜點講
又冇理由搞到報警
好煩 唯有入嚟呻下

日痛夜痛 食止痛藥都冇用

有種生不如死既感覺

我每個星期都會同媽媽Skype 既,不過唔問佢心中既感受,我係個啲好怕見到人唔開心個啲人.. 我唔知佢覺唔覺得我生性 有時佢都會隱約講得佢自己一個人 生活好難

我係絲呀
你大個啦,可以同阿媽變做朋友既角色,互相分擔煩惱啦
你試下同佢講你既感情煩惱,講講下佢可能會放下心房同你呻下呢
你唔需要諗咩說話開解佢,你只要靜靜聽佢呻,同埋話比佢知仲有你錫佢同支持佢咪得囉

返工係咁俾一個人性騷擾又避唔到佢
同朋友傾又無補於事佢地都唔明我心情所以冇乜點講
又冇理由搞到報警
好煩 唯有入嚟呻下

係上司定同事?
唔報警,但會唔會試下同女上司講?
或者有冇其他女同事一樣有呢個困擾?

絲打 我好心痛你
我知你呢一刻好驚搞大件事佢會冇左份工/比人唱etc
但係我覺得你無謂忍得太辛苦啦
反正份工只係bull shit
你第時諗返轉頭為左份垃圾工忍左咁耐比個垃圾人騷擾 何必呢
做人最緊要係自在同心安理得呀 工既野冇左呢份咪搵過份囉,加油 支持你呀~
好眼訓

呢幾晚同佢傾得太夜嗎

如果果個人
尋日同你覺得自己唔夠好呀
怕失去你
轉個頭今日又話放棄
每星期兩次
你仲有無珍惜過
要人當你寶你當人係草
我諗有時都要自己反省下
唔覺得我今次做錯嘜野會搞到要分開
不過我真係心都累
嘗試其他更好

如果果個人
尋日同你覺得自己唔夠好呀
怕失去你
轉個頭今日又話放棄
每星期兩次
你仲有無珍惜過
要人當你寶你當人係草
我諗有時都要自己反省下
唔覺得我今次做錯嘜野會搞到要分開
不過我真係心都累
嘗試其他更好

有時未必係邊一方錯,可能係價值觀唔同/timing唔夾姐
有少少遺憾係正常既
但都要慶幸自己及早離開,比機會自己趁早搵個更岩你既人呀

好眼訓

呢幾晚同佢傾得太夜嗎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞