港專將開記者會交代床哥被老師聯署辭退 (2)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
agger
再講驚察起訴啦
有項叫教唆未成年人乜乜乜㗎
我係家長會多謝學校幫手把關
見親呢d留言都笑到仆街
智商有冇60?
因為專業係冇將功補過呢回事,醫生都唔會因為救過好多人去免除佢任何失德嘅罪名。

重點應該放返去討論作為kol 及學校社工實習生,開台講叫雞有冇問題。
尷尬死人
你自己講自己笑
有冇live
仲要佢係未畢業
即係個10皮野一下子無撚晒
咁你咪叫床狗去揸的士囉
智力低下仲以為自己好有point
讀左4年,去到實習唔過畢唔到葉,真係笑死 ...

可以專心做youtuber 9 up 啦
有學生認得他並稱呼他作「床哥」

已經想象到個畫面
一放小息d學生就沖去搵床哥打卡
成個明星咁一班學生跟住佢hehehaha係度講埋d咩 firm呀 0尊呀
成班岩岩變聲既小毒撚大聲講大聲笑
到底幾時有記者會
做人都係啦
做十幾件好事都抵消唔到一件錯事
聽channel C 話好似5點左右
調返轉 都未有學生搵佢討論
咁佢梗係比唔到意見

是香港人思想太落後 唔得開放
假設有學生有性成癮問題,想搵人傾訴,但平時點會搵社工,但有陳sir 呢d社工唔同
我相信全香港咁多中間 起碼有一半學校都曾有學生做援交

有時討論唔係壞事黎,長期無人講 唔係更容易惹起年青人既好奇心咩

現在睇唔到陳sir 有鼓勵人做雞 / 鼓勵人叫雞或鼓勵人賭博

咁係呢個基礎上 討論呢個社會現象都唔得,咁只是香港人太落後
快啦
美國老師拍下only fans片都即刻俾人炒
美國wo 夠自由奔放未
一個平時直播講哂粗口教人叫雞又教人賭錢人格破產嘅人竟然話走去做社工。講真如果你係服務你嘅觀眾而你班觀眾又係班咁低等低俗嘅人你為咗迎合佢哋大家都唔會有咩意見嘅,反正一路知道你係個點樣嘅人,但一個明知佢經常性講哂粗口人格破產嘅人竟然夠膽走去做社工?試問大家有冇識得邊個社工係經常性喺公開場合講粗口同賭錢嘅?更唔好提佢未必係一心一意想做社工,好大機會係為咗更大嘅流量,更何況大家都應該見過佢串啲毒撚串到不留餘地啦。難聽啲講句佢做社工只係教壞細路,老師唔聯署家長都會聯署啦。

啱㗎喇,班所謂學生玩嘢,其實知唔知做緊乜嘢?每人一個大過就啱。
果啲咪JFFT Fans既質素囉
有讀過書既有返少少社會貢獻既點會睇JFFT呢啲廢青圍爐
班YouTuber 有咩進一步行動
佢哋首歌都自認係四條磨碌,證明佢哋一開始其實係有自知之明,只不過佢哋一班烏合之眾、社會低層嘅fans搵佢哋做生活不滿嘅發洩出口啫,後尾機緣巧合越做越紅,fans就自我膨脹得緊要,以為自己係社會嘅主流聲音,將呢班人夾硬捧上神枱,人紅就自然會驕傲。所以就會有雞翼唔同fans影相、同埋今次床狗出IG屌鳩學校嘅事情,成也fans敗也fans,呢種巨嬰真係由一班冇腦fans餵養出嚟。

無論如何,幫個社會低下層疏導一下情緒都係一件功德嚟嘅。但係除此之外,真係睇唔到有咩優點……鼓吹反智、低質、賭波、討論叫雞我就真係唔識欣賞。
唔覺得會攬床哥
身為公眾人物, 平時粗口難舌, 又討論叫雞, 學生知你咩身份就會好奇去睇, 一傳十十傳百, 有一定影響力
就算係一般教師, 比人發現有呢啲言行都會炒啦, 跟本同youtuber冇關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞