港專將開記者會交代床哥被老師聯署辭退 (2)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
乜依家仲有通識教育咩?你係咪瞓咗幾年?
咁學校就冇乜風險要承擔既
term 個實習社工
法律角度咩都唔駛賠
炒左已經對家長老師解左話
解釋掉番哂俾港專做
就算以後唔同港專合作都冇蝕底,係港專要搵實習位俾社工學生
學生反應?學校最唔care 呢樣野

要引導D同學放學後打上去佢直播分享叫雞資訊
我都覺得份聯署係有寫原因,至於點解無講原因,咁就真係要問返學校,學院同床哥
佢就係冇present件事
你知佢點同學生溝通咩
全部都係大家ff晒成件事出黎
Ff佢點教人賭波食煙叫雞
床狗要多謝L ma spin去youtuber唔做得社工
我叫雞 我自豪係我自由唔準限制我叫雞自由
你有冇接觸過社工
打機打到變弱智
已經4000人睇緊等食花生
床哥唔happy
我炒你仲要顧你感受
自己簽紙作實請人過嚟,又叫人染髮又買衫又盛,過兩日就話唉呀我地啲老師接受唔到,佢地話要踢你走
咪就係你間學校啲程序on撚9囉會唔會請佢之前唔知佢係床哥啊,佢去之前肯定都溝通過佢好紅架啦

唔想比個出位嘅人入學校做係可以理解嘅事,咁你一開始咪唔好批,佢冇中學要自然退而求其次揀啲細嘅社福機構

而家咁樣黃曬好好玩咩
有咩程序問題
唔好話佢只係placement 學校鍾意幾時cut就幾時cut
就算佢今日返工都可以就咁炒叫佢唔洗再黎啦
講未
講真
叫班教授 老師 家長坐埋一齊睇床哥d片

再審核佢適唔適合做駐校社工 仲尷尬啦
ching打過工未
炒人都要問過俾人炒嗰個?
何況佢只係出practicum
同埋老細炒你從來都唔需要原因
佢跟法例畀足錢你你都係要走
更何況佢係實習社工
床哥開心指數 減減
真係
直接咁講,床最多live講兩句都冇咁大回響
依個與校搞埋小動作仲大獲

但如果作為有睇開台嘅父母
唔覺得床哥做社工有乜問題
咁點解唔可以咁講?
如果一個學生叫雞,學校係咪都唔好意思同佢講?
「邊緣青年」這個詞彙並沒有一個明確的官方定義,它通常用來描述在社會、經濟或情感上處於邊緣位置的年輕人。以下是一些常見的定義和特徵:

1. 社會邊緣:邊緣青年可能指的是社會結構中被邊緣化或排斥的年輕人。他們可能處於經濟困境、缺乏教育或職業機會、居住在貧困地區,或面臨其他社會障礙。

2. 情感邊緣:邊緣青年也可能指的是在情感上感到孤立或排斥的年輕人。他們可能缺乏支持系統、友誼或親密關係,並且感到與他人的連接有限。

收入與邊緣青年的關係不是絕對的,因為邊緣青年是一個更綜合的概念,不僅僅取決於收入水平。即使一個人擁有高收入,但如果他在社交關係或情感上處於邊緣位置,他仍然可能被稱為邊緣青年。

因此,如果一個年輕人雖然賺很多錢,但在行為上走錯路並且處於社會或情感邊緣位置,他仍然可以被視為邊緣青年。這取決於他在社會結構中的地位和與他人的關係,而不僅僅取決於他的財務狀況。
你老細炒你都比個大信封你啦
認識幾個做邊青救助嘅社工
我明你講咩
咁依家直播都知佢為人係點啦
有學生染上賭癮咁床狗勸籲同開解完佢
轉個頭開live賭英超
咁你話個學生點諗
本身間中學係咪以為床哥係飲食YouTuber
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞